Fisher CZ 3D

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
danny30

Fisher CZ 3D

Post autor: danny30 »

Przymierzam sie do zakupu wykrywacza-ostatnio wpadl mi w oko Fisher CZ 3D - Czy jest ktos kto szuka ta wykrywka>Czy warto to kupic?? czytale duzo pozytywnych opinii na jego temat.Chodzi mi o wykrwacz na monety , bizuterie i militaria-czyli raczej uniwrsalny..ale najbardziej na monety .czy znacie jakies podobne? Chodzi mi o prostote obslugi,,, ten wydaje sie dosc oki..Prosze o pomoc w wyborze ..mam do wydania ok 4tys.
ProScan
Właściciel

Re: Fisher CZ 3D

Post autor: ProScan »

Za CZ3D warto dać najwyżej 2 tys o ile jest w stanie absolutnie idealnym (i nie tylko na zewnątrz). Tylu pieniędzy nie warto inwestować w sprzęt, który nie jest produkowany od kilku lat.

Z "podobnych" wymieniłbym MXT, F75, XLT, DFX, GTI 2500, X70/705 (kolejność przypadkowa).

:pa

proscan

PS
Koniecznie należy przeczytać to:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1142
danny30

witam

Zatem CZ3D nie jest juz produkowany????? Widze na necie oferty nowych .. wiec jak z tym jest?? Podales chybaliste najbardziej skaplikowanych technologicznie wykrywaczy..Zastanawialme sie nad whitesem ale slyszalem ze trudny i spaplikowany jest ,, Szukam cos na monety i drobnice, ale tez na wieksze przedmioty i militarke,, ale zeby byl latwy w obsludze,,Moze ktos doradzic???
ProScan
Właściciel

Re: Fisher CZ 3D

Post autor: ProScan »

Wg mojej wiedzy nie jest produkowany (ale nie jestem nieomylny). Tak czy owak, jest to model "na wylocie", gdyż jego produkcję zapoczątkowano lekko licząc 15 lat temu, długo przed przejęciem przez First Texas (producenta Bounty Hunterów).

Nie odradzam CZ-ta (aczkolwiek dostaję białej gorączki, gdy ktoś przysyła go do naprawy). To świetne wykrywacze - jedne z najlepszych jakie kiedykolwiek powstały. Kwestionuję tylko opłacalność (bo takie było pytanie).

Z łatwych w obsłudze z podanej listy zostawiłbym X70/705 oraz MXT.

:pa

proscan

PS
Sprawdziłem na stronie Fishera - faktycznie są nadal oferowane... Znów?
danny30

hi

Czy dluzej czytam na tych forach ty wiekszy metlik mam co do tych wykrywaczy.co forum to inne opine .moze ktos poleci cos? na motete,drobnice, z funkcja tez na wieksze rzeczyglownie chodzi mi o monete,, ale nie chce ograniczac wykrywki tylko do tego.. mam na to 4 tys, I zupelny metlik w glowie
ODPOWIEDZ