Minelab explorer se - nie włącza się.
Minelab explorer se - nie włącza się.
Witam!
Kupiłem Explorer Se kilka miesięcy temu na allegro. Chodził bardzo ładnie. Była to nówka. I nagle nie mogę go załączyc poprzez "POWER" Baterie nowe założone i sprawdzone 12.5V, na akumulatorkach 10.5V. Cisza i ciemny ekran. Zadzwoniłem do Vikinga ale Ci uprzejmie odmówili naprawy bo nie u nich kupiony. Poradzili abym kupił sobie drugi. Pozostaje tylko Minelab . Ale wysyłac go tam nie wiedząc jakie jest uszkodzenie . Może coś drobnego ? Przewód,przycisk lub styk ????
Można to sprawdzic samemu ? Czy lepiej oddac fachowcowi ?
Kupiłem Explorer Se kilka miesięcy temu na allegro. Chodził bardzo ładnie. Była to nówka. I nagle nie mogę go załączyc poprzez "POWER" Baterie nowe założone i sprawdzone 12.5V, na akumulatorkach 10.5V. Cisza i ciemny ekran. Zadzwoniłem do Vikinga ale Ci uprzejmie odmówili naprawy bo nie u nich kupiony. Poradzili abym kupił sobie drugi. Pozostaje tylko Minelab . Ale wysyłac go tam nie wiedząc jakie jest uszkodzenie . Może coś drobnego ? Przewód,przycisk lub styk ????
Można to sprawdzic samemu ? Czy lepiej oddac fachowcowi ?
Re: Minelab explorer se - nie włącza się.
Witam,
To może być wina klawiatury.
proscan
To może być wina klawiatury.
proscan
explorer se
Szkoda bo to chyba nie do zrobienia jest własnymi siłami. Czy wymiana klawiatury to poważna sprawa?
30 minut roboty, pod warunkiem że się taką klawiaturę ma.
Ale kto powiedział, że to na pewno wina klawiatury?
proscan
Ale kto powiedział, że to na pewno wina klawiatury?
proscan
explorer se
Właśnie kto powiedział !
Może to przycisk "power" lub styk. Pytanie jest takie : jak możemy to sprawdzic ?
Ostatecznością jest Firma Minelab - ale aby tam wysłac wykrywacz należy miec jakąs wiedzę w temacie.
Czy wspólnymi siłami możemy rozwiązac ten problem ?
Może to przycisk "power" lub styk. Pytanie jest takie : jak możemy to sprawdzic ?
Ostatecznością jest Firma Minelab - ale aby tam wysłac wykrywacz należy miec jakąs wiedzę w temacie.
Czy wspólnymi siłami możemy rozwiązac ten problem ?
Ale ja nie naprawiam Minelabów, ani nie udzielam szkoleń jak je naprawiać.
Od tego jest Minelab i jego przedstawiciel.
Wskazałem tylko co może być przyczyną.
proscan
Od tego jest Minelab i jego przedstawiciel.
Wskazałem tylko co może być przyczyną.
proscan
explorer se
Wiem o tym ! Szukam tylko możliwości sprawdzenia co jest uszkodzone .Nie wykluczam drobiazgu ale ja nie mam o tym zielonego pojęcia a nie chciałbym pogłębic usterki .
Dzięki za dobre słowo.....
Dzięki za dobre słowo.....
Proponuję dorwać jakiegoś innego Explorera (dowolny model) i przełożyć panele by sprawdzić.
proscan
proscan
explorer se
Jest to jakiś poczatek rozwiązywania problemu !. Tak zrobię . Dostaniemy jakąś odpowiedz . Ale czuję że jeszcze się odezwę !
Dzieki....
Dzieki....
Najlepszą radą będzie kontakt z serwisem Minelaba. I następnym razem nie kupować sprzętu, do którego nie ma serwisu w Polsce.
A przy okazji ...
Nie biorę odpowiedzialności za zniszczenia, które ktoś poczyni po moich "poradach".
Piszę to świeżo po kontakcie z sondą w której prosiłem o odkręcenie spiralnej odgiętki.
RUINA.
Polak potrafi.
proscan
A przy okazji ...
Nie biorę odpowiedzialności za zniszczenia, które ktoś poczyni po moich "poradach".
Piszę to świeżo po kontakcie z sondą w której prosiłem o odkręcenie spiralnej odgiętki.
RUINA.
Polak potrafi.
proscan
explorer se
Rozsądek przede wszystkim. Nikomu nie są potrzebne dalsze usterki. Kierunek działania już mamy ! Dzięki ...
-
Zapytanie_email
Witam proscan
Chciałbym zapytać cy masz może przedni panel do minelaba explorera II
Cholera w vikingu powiedieli że może może nie może tyle może tyle nic konkretnego .
Pisałem do minelaba ale nie uzyskałem odpowiedzi
Pisałem jeszcze do Anglii ale też nie mają tej części padła mi taśma między płytką a mięką elektroniką.
Widzę że był już naprawiany u Ciebie bo była pląba proscana miał wymieniąną już szybkę na taką z xs a to mineleb explorer 2
Pozdrawiam
Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Chciałbym zapytać cy masz może przedni panel do minelaba explorera II
Cholera w vikingu powiedieli że może może nie może tyle może tyle nic konkretnego .
Pisałem do minelaba ale nie uzyskałem odpowiedzi
Pisałem jeszcze do Anglii ale też nie mają tej części padła mi taśma między płytką a mięką elektroniką.
Widzę że był już naprawiany u Ciebie bo była pląba proscana miał wymieniąną już szybkę na taką z xs a to mineleb explorer 2
Pozdrawiam
Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
Nie wiem co to jest "miękka elektronika", ani jakim cudem padła taśma. Sama, czy ktoś jej pomógł?taśma między płytką a mięką elektroniką.
Tak czy owak tego podzespołu nie mam. Proszę pytać u źródła (dealer, producent) o "Explorer SE keypad" - i robić to do skutku. Są identyczne pod względem elektrycznym. Do Ex II mogą nie mieć, bo wykrywacze które nie są produkowane od dłuższego czasu przestają Minalaba interesować, a klient sam sobie winien, ze wcześniej nie kupił sobie nowszego Minalaba. Oczywiście ironizuję, ale czy aby na pewno tak właśnie nie myślą??
proscan