Cykl nt wykrywaczy w piśmie Odkrywca

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
ProScan
Właściciel

Re: Cykl nt wykrywaczy w piśmie Odkrywca

Post autor: ProScan »

Tą kwestię szczegółową, to może w innym wątku...

:pa

proscan
tom_23

Fisher Coinstrike i inne

Post autor: tom_23 »

Witam,
Czy Autorzy cyklu planują test takiej egzotyki jak Fisherki: Coinstrike, ID Excel i ID Edge. Myślę, że parę egzemplarzy po kraju "chodzi".
Pozdrawiam i gratuluję Proscanowi lekkiego pióra.
ProScan
Właściciel

Dzięki za miłe słowa. Jeśli nawet czyta się lekko (takie założenie było), to harówka jest spora, bo każde zdanie trzeba ważyć.

Listę wykrywaczy do testowania (zamiar) przedstawiam tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1670

Te wymienione wykrywacze były kiedyś brane pod uwagę, ale wypadły z kręgu najbliższych zainteresowań, ze względu na bardziej interesujące dla innych (i dla nas) pozycje.

proscan
tom_23

Post autor: tom_23 »

Szkoda. A z pisaniem tak już jest. Jaka to orka wiedzą tylko ci, którzy piszą. ;)
ProScan
Właściciel

Szkoda.

Nie twierdzę, że nigdy tych wykrywaczy na pewno nie zaprezentujemy. Mamy tylko inne priorytety, więc raczej nie ma co liczyć żeby w ciągu najbliższego roku te detektory znalazły się na tapecie.

proscan
Kitt

Post autor: Kitt »

Witam.
Pierwszy post więc postaram się nie wygłupić.
A co z testami Rutusa? Warto by Proxima dodać do kolejnego testu.
Nie ukrywam, że jestem posiadaczem i na kolorki nadaje się rewelacyjnie moim zdaniem.
Czy mógłbym prosić o włączenie go do testu?
ProScan
Właściciel

Wybaczam jako nowemu na forum (i serdecznie witam!).

Tutaj jest lista tego co już opublikowano i tego co jest planowane:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... sc&start=0

Rutus jest na tej liście.

proscan
Duch

Post autor: Duch »

Panie Piotrze,
co do zakupu numerów archiwalnych Odkrywcy z cyklem testów wykrywaczy, to pytania kierować do Redakcji tamtejszego forum, czy Pan również się tym zajmuje?
ProScan
Właściciel

Ja nie mam dostępu do archiwalnych numerów. Pytać należy w redakcji, ale nie forum tylko pisma Odkrywca.

Planuję sprzedawać pojedyncze artykuły, ale jeszcze nie mam pomysłu jak to zrobić.

W 2011 mam nadzieję, że pojawi się książka zbierająca dotychczasowe testy.

proscan
Duch

Post autor: Duch »

Dziękuję za odpowiedz.
Nawiasem mówiąc - świetny pomysł zamieścić cykl testów różnych detektorów w jednej lekturze. =D>
Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Dla miłośników wykrywaczy myślę, że to będzie gratka. Ale mimo tego ciągle myślimy jak udostępniać (i na tym nie stracić) pojedyncze raporty.

proscan
Gopherus

Post autor: Gopherus »

Witam ,
Panie Piotrze

przeczytałem to , co napisał Pan o niepewności związanej z kontynuacją cyklu testów wykrywaczy , na forum " Odkeywcy " .Nie będę orygionalny i dołączę di tych , którzy uważają , że szanowna Redakcja , rezygnując z druku testów " strzeliłaby sobie w kolano " . Dzięki Bogu istnieją inne sposoby publikacji tych ciekawie napisanych i bardzo pouczających treści .
Ja chętnie kupiłbym książkę .

Pozdrawiam :)

Gopherus
ProScan
Właściciel

Redakcja nie chce rezygnować - to my zrezygnujemy, o ile nie zostaną wyprostowane - niezawinione przez nas - pewne sprawy.

proscan
zielono_mi

Post autor: zielono_mi »

Panie Piotrze czy nie możecie testów wykrywaczy przeprowadzać na "własną rękę"?

Tzn. sprzedawać je tak jak np. instrukcje do wykrywaczy? Po co uzależniać się od Odkrywcy? Nie mam pojęcia jaka obecnie jest między Wami umowa (między Odkrywcą a Proscanem i Saperem) ale myślę że jest wielu chętnych, którzy udostępnialiby wykrywacze i nie rozumiem po co wiązać się z magazynem który stwarza jakieś problemy?!

Jeżeli zaczniecie przeprowadzać testy na własną rękę, to zobowiązuję się zamawiać prenumeratę na cały rok z góry (niezależnie od tego jakie wykrywacze będziecie testowali). Myślę, że wielu postąpiłoby tak samo.

Teraz, by poczytać Wasze testy, muszę kupić magazyn Odkrywca i muszę wybulić 13 zeta za cały magazyn.

A ja chcę czytać tylko Wasze testy!

Takowe testy mogę kupować jako zwykłe wydrukowane kartki a nie 'błyszczące magazyny' za które muszę więcej płacić.

pozdrawiam
zieolny
Gopherus

Post autor: Gopherus »

Cytat z Forum " Odkrywcy " ..."
Numery archiwalne mogą okazać się szczególnie cenne (dla zainteresowanych), gdyż kontynuacja cyklu z winy Redakcji stanęła pod bardzo poważnym znakiem zapytania..."

Panie ProScanie ,

Sądzę , na podstawie lektury wpisów na forum " O " , że po przeczytaniu tego akapitu , mie tylko ja , odniosłem wrażenie , że to Redakcja " Odkrywcy " chce zrezygnować z kontynuacji Cyklu . n.p. ze względów oszczędnościowych, pismo słabo się sprzedaje , więc trzeba ciąć koszty it.d. Pana wyjaśnienie rzuca , nieco , nowego swiatła :idea: na tą sprawę . Absolutnie nie zamierzam wnikać w jej sedno , bo to nie mój biznes . Tak czy owak chętnie poznałbym ciąg dalszy , bez względu na to czy będzie Panom z " Odkrywcą " po drodze , czy nie będzie ?

Gopherus
ODPOWIEDZ