bounty hunter nie widzi 1 zł prl
bounty hunter nie widzi 1 zł prl
CZy to noromalne że w trybie dyskryminacji nie widzi żeliwa,1zl prl i kilku innych stopow zelaza
Re: bounty hunter nie widzi 1 zł prl
O ile pamietam, to przy minimalnej nastawie dyskryminacji drobne żelazo jest ignorowane. A
A jaki to model?

proscan
A jaki to model?
proscan
model to quick draw 2
i tak jak pisalem wycinajac żelaztwo wycina żeliwo i monety typu 1 zl prl
1 zł PRL z aluminium?
Że wycina żeliwo to mnie nie dziwi - ale to zbyt nieprecyzyjna informacja (podobnie jak ta z 1zł). Czy to jakiś żeliwny detal, czy piecyk żeliwny?

proscan
Że wycina żeliwo to mnie nie dziwi - ale to zbyt nieprecyzyjna informacja (podobnie jak ta z 1zł). Czy to jakiś żeliwny detal, czy piecyk żeliwny?
proscan
Witam nie tylko tej monet nie widzi , nie zobaczy też większość detektorów na wyciętym żelazie 5 , 2 , 1 euro centa . 
Witam z tym żeliwem mialem na mysli skorupe granatu f1,czy to noromalne??czy np fisher f2 lub delta 4000 też tak maja??.co do tej 1zl z czasow prl-u stop przypomina nie co aluminium.
A trybie AM wykrywa tą skorupę?
Co do 1zł to może lepiej zobaczyć na innych monetach, bo możemy się nie dogadać. Aluminium musi wykrywać - jeśli nie wykrywa, to pewnie coś z nim nie tak.
Myślę że skorupa F1 z racji powierzchni także powinna być gdzieś w zakresie koloru, a nie żelaza.
Reasumując, niech kolega weźmie więcej tych przedmiotów, powie co robi po kolei i co się dzieje (na wyświetlaczu i z dźwiękiem), bo inaczej nie dojdziemy do ładu.

proscan
Co do 1zł to może lepiej zobaczyć na innych monetach, bo możemy się nie dogadać. Aluminium musi wykrywać - jeśli nie wykrywa, to pewnie coś z nim nie tak.
Myślę że skorupa F1 z racji powierzchni także powinna być gdzieś w zakresie koloru, a nie żelaza.
Reasumując, niech kolega weźmie więcej tych przedmiotów, powie co robi po kolei i co się dzieje (na wyświetlaczu i z dźwiękiem), bo inaczej nie dojdziemy do ładu.
proscan
Witam tryb Am czułosc polowa 20 groszy z1967 widzi
2 gr z 2009 widzi 5 Słowackich sk widzi<zakres iron> luska mozin widzi
1 pln nowy widzi kapsel widzi
1 zl 1986 r brak reakcji
łuska wysoka na ok 10 cm bardzo slaba detekcja jedynie w miejscu mocowania sondy
skorupa f1 widoczna tylko w trybie am
2 gr z 2009 widzi 5 Słowackich sk widzi<zakres iron> luska mozin widzi
1 pln nowy widzi kapsel widzi
1 zl 1986 r brak reakcji
łuska wysoka na ok 10 cm bardzo slaba detekcja jedynie w miejscu mocowania sondy
skorupa f1 widoczna tylko w trybie am