Master Hunter CX Plus (i inne CX-y)
Master Hunter CX Plus (i inne CX-y)
Zacznę może od początku.
Mój znajomy z którym niedawno jeździłem na wyprawy jest zafascynowany
GTI 2500 z 2BOX'em ale nie stać go na ten wykrywacz.
Rozważamy więc zakup Garretta Master Hunter CX z 2BOX'em chociaż zdajemy sobie sprawę że jest to dosyć stary sprzęt i od 2010 roku nie jest produkowany .
Przeczytałem w postach ,że ma Pan spore doświadczenie z wykrywaczami tej serii.
Wobec tego mam parę pytań(dotyczą one pracy wykrywacza z 2BOX'em).
Czy CX z 2BOX'em posiada pinpointer tak jak GTI?(namierzanie dokładne przednią cewką)
Jak wygląda sprawa z dostępnością części zamiennych w razie awarii.
Zasięgi które są potrzebne to około od 1 do 1.8 na dużą kankę,czy da radę?(GTI się sprawdzał)
Czy ma regulację czułości po podłączeniu 2BOX'a?
Jaką wersję wykrywacza Pan by polecał(wiem tylko,że dobrze gdyby był POWER MASTER)
Niestety nie znalazłem nigdzie ofert sprzedaży więc czy kwota do 1500zł wystarczy na zakup kompletu?(oczywiście mówimy o sprzęcie używanym).
Prosiłbym o inne cenne wskazówki.
Pozdrowienia.
Mój znajomy z którym niedawno jeździłem na wyprawy jest zafascynowany
GTI 2500 z 2BOX'em ale nie stać go na ten wykrywacz.
Rozważamy więc zakup Garretta Master Hunter CX z 2BOX'em chociaż zdajemy sobie sprawę że jest to dosyć stary sprzęt i od 2010 roku nie jest produkowany .
Przeczytałem w postach ,że ma Pan spore doświadczenie z wykrywaczami tej serii.
Wobec tego mam parę pytań(dotyczą one pracy wykrywacza z 2BOX'em).
Czy CX z 2BOX'em posiada pinpointer tak jak GTI?(namierzanie dokładne przednią cewką)
Jak wygląda sprawa z dostępnością części zamiennych w razie awarii.
Zasięgi które są potrzebne to około od 1 do 1.8 na dużą kankę,czy da radę?(GTI się sprawdzał)
Czy ma regulację czułości po podłączeniu 2BOX'a?
Jaką wersję wykrywacza Pan by polecał(wiem tylko,że dobrze gdyby był POWER MASTER)
Niestety nie znalazłem nigdzie ofert sprzedaży więc czy kwota do 1500zł wystarczy na zakup kompletu?(oczywiście mówimy o sprzęcie używanym).
Prosiłbym o inne cenne wskazówki.
Pozdrowienia.
Re: Master Hunter CX Plus (i inne CX-y)
Witam,
Doświadczenie to zbyt duże słowo. Miałem go przez pewien czas w latach 90-tych razem z CX II, ale użyłem raptem kilka razy.
Co do pytań.
1. Nie ma "pinpointu". Eagle Eye mają tylko GTI.
2. Do CX-a nie ma praktycznie żadnych części. CX i CXII raczej da się naprawić. Gorzej z CX III i CX Plus (jeśli zepsuje się wyświetlacz).
3. Myślę że na >1m można liczyć, ale nie robiłem pomiarów. Może ktoś inny się wypowie.
4. Nie pamiętam. Zdaje się że większość funkcji jest nieaktywnych (w CX II na pewno działa Threshold i jego zerowanie).
5. Co się trafi - nie ma wielkiego wyboru, żeby przebierać.
6. Używany CX to kwota rzędu 500-800zł. Przystawka ok 500-700zl, więc 1500zł bardzo realne.
proscan
Doświadczenie to zbyt duże słowo. Miałem go przez pewien czas w latach 90-tych razem z CX II, ale użyłem raptem kilka razy.
Co do pytań.
1. Nie ma "pinpointu". Eagle Eye mają tylko GTI.
2. Do CX-a nie ma praktycznie żadnych części. CX i CXII raczej da się naprawić. Gorzej z CX III i CX Plus (jeśli zepsuje się wyświetlacz).
3. Myślę że na >1m można liczyć, ale nie robiłem pomiarów. Może ktoś inny się wypowie.
4. Nie pamiętam. Zdaje się że większość funkcji jest nieaktywnych (w CX II na pewno działa Threshold i jego zerowanie).
5. Co się trafi - nie ma wielkiego wyboru, żeby przebierać.
6. Używany CX to kwota rzędu 500-800zł. Przystawka ok 500-700zl, więc 1500zł bardzo realne.
proscan
Dziękuję za pomoc.
Pozdr.
Pozdr.
Panie Hubalu ,
czy udało się kupić CX - sa ?
Pozdrawiam
Gopherus
czy udało się kupić CX - sa ?
Pozdrawiam
Gopherus
Niestety jeszcze nie udało się kupić tego sprzętu.
Pozdr.
Pozdr.
Pyatłem , bo sam zastanawiam się nad dokupieniem , do mojego Cx - sa II Two - boxa i szukam miarodajnych informacji na : " za i przeciw "a Pan rzeczowo pisał o AT PRO .
Pozdrawiam
Gopherus
Pozdrawiam
Gopherus
Panie Hubalu ,
zdecydowałem się na zakup TM 808 i jezeli Pana kolega , nadal , jest zainteresowany kupnem Cx - sa , to prosze o kontakt mail'owy .
Pozdrawiam
Gopherus
zdecydowałem się na zakup TM 808 i jezeli Pana kolega , nadal , jest zainteresowany kupnem Cx - sa , to prosze o kontakt mail'owy .
Pozdrawiam
Gopherus
Prywatne wiadomości zostały wyłączone na tym forum.
Taki komunikat dostałem gdy chciałem wysłać PW.
Proszę więc przesłać opis wykrywacza(jaki model ) i czy jest w komplecie z 2BOX'em.
Proszę również podać cenę.
Na adres: wicepolski@wp.pl
Pozdr.
Taki komunikat dostałem gdy chciałem wysłać PW.
Proszę więc przesłać opis wykrywacza(jaki model ) i czy jest w komplecie z 2BOX'em.
Proszę również podać cenę.
Na adres: wicepolski@wp.pl
Pozdr.