Cewka do Musketeer XS
Cewka do Musketeer XS
Witam. Czy istnieje złoty środek w doborze cewki do Musketeera XS tak aby móc "polować" na grubsze fanty nie tracąc przy tym na pominięciu drobnicy? W chwili obecnej mój muszkieter wyposażony jest w cewkę TS 800. Czy cewka TS 1000 to lepsze rozwiązanie?
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam wszystkich na Forum.
Proszę o odpowiedź i pozdrawiam wszystkich na Forum.
Re: Cewka do Musketeer XS
Myślę że TS 1000 w większość przypadków sprawdzi się lepiej, chyba że teren mocno usłany śmieciami.

proscan
proscan
Dziękuję za odpowiedź. Jeżeli można zadać jeszcze jedno pytanie dla jasności mojego umysłu
, to czyli TS 1000 sprawdziłaby się jako przysłowiowy złoty środek czy sensowniejszym rozwiązaniem byłby zakup 18" cewki i kozystanie z 8" i 18" na zmianę?
Zacząłem swoją jeszcze dość krótką przygodę poszukiwacza z detektorem wyposażonym w 8" cewkę i napewno jeszcze do końca nie poznałem jej możliwości z tąd moje pytania i wątpliwości.
Ponownie liczę na odpowiedź i ponownie pozdrawiam.
Zacząłem swoją jeszcze dość krótką przygodę poszukiwacza z detektorem wyposażonym w 8" cewkę i napewno jeszcze do końca nie poznałem jej możliwości z tąd moje pytania i wątpliwości.
Ponownie liczę na odpowiedź i ponownie pozdrawiam.
Korzystanie z sondy 18 cali uważam za nieporozumienie.
Owszem można jej "użyć", ale nie "używać".

proscan
Owszem można jej "użyć", ale nie "używać".
proscan
Dziękuję za odpowiedź.
Tutaj właśnie daje o sobie znać mój krótki staż z detektorem.
Wniosek jest jeden...., najsensowniej byłoby gdzieś poczytać o parametrach cewek i o tym którą do jakiego typu poszukiwań zastosować.
Tylko gdzie takie informacje znaleźć?
Kolejne pytanie 
Tutaj właśnie daje o sobie znać mój krótki staż z detektorem.
Wniosek jest jeden...., najsensowniej byłoby gdzieś poczytać o parametrach cewek i o tym którą do jakiego typu poszukiwań zastosować.
Tylko gdzie takie informacje znaleźć?
No, o tym to już napisano sporo w różncyh miejscach.
Polecam przeszukanie forów Odkrywcy i Poszukiwanie Skarbów.
Polecam też moje "forum". Warto poszukać tego co polecam tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=109

proscan
Polecam przeszukanie forów Odkrywcy i Poszukiwanie Skarbów.
Polecam też moje "forum". Warto poszukać tego co polecam tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=109
proscan
Szanowny Proscanie. Dziękuję za podjęcie tematu i za udzielone rady.
Widzę że jednak jeszcze długa droga przede mną, aczkolwiek przyjemna
Prawie całą dzisiejszą noc poświęciłem na zgłębianiu tematu, korzystając z dobrodziejstw sieci. Podczas przeglądania postów na Forum, w jednym z nich ktoś również pytał o cewki do muszkietera 8" i 18".
Udzieliłeś mu odpowiedzi że jedna, jak i druga nie nadają się do poszukiwania monet.
18" wiadomo. Ale informacja o 8" to dla mnie przysłowiowe zasadzenie klina
gdyż byłem przekonany że 8" nadaje się do niczego innego jak tylko do monet?
Czy mogę liczyć na odpowiedź? Być może to ja źle zinterpretowałem Twoją odpowiedź na czyjeś pytanie?
Po wczorajszym zgłębianiu wiedzy jeszcze mam "rozbieżność oczu"
i nie mam siły wertować postów od nowa a nie chciałbym zerwać kolejnej nocy na rozmyślaniu bo sam i tak nic nie wymyślę :-s

Widzę że jednak jeszcze długa droga przede mną, aczkolwiek przyjemna
Prawie całą dzisiejszą noc poświęciłem na zgłębianiu tematu, korzystając z dobrodziejstw sieci. Podczas przeglądania postów na Forum, w jednym z nich ktoś również pytał o cewki do muszkietera 8" i 18".
Udzieliłeś mu odpowiedzi że jedna, jak i druga nie nadają się do poszukiwania monet.
18" wiadomo. Ale informacja o 8" to dla mnie przysłowiowe zasadzenie klina
Czy mogę liczyć na odpowiedź? Być może to ja źle zinterpretowałem Twoją odpowiedź na czyjeś pytanie?
Po wczorajszym zgłębianiu wiedzy jeszcze mam "rozbieżność oczu"
Proszę zatem o linka, bo to jakieś nieporozumienie.Udzieliłeś mu odpowiedzi że jedna, jak i druga nie nadają się do poszukiwania monet.
8 wybitnie nadaje się do monetek (i tylko do monetek).
proscan