Minelab Sovereign GT problem

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ProScan
Właściciel

Re: Minelab Sovereign GT problem

Post autor: ProScan »

Połączyłem tematy.

Można sprawdzić czy coś się nie urwało we wtyczce.

Reszta odpowiedzi jest powyżej.

:pa

proscan
Zapytanie_email

Post autor: Zapytanie_email »

Sprawa dotyczy Minelab Sovereign GT podczas włączenie urządzenia pojawia się bardzo krótki i wysoki sygnał w głośniku. sygnał pojawia się momencie kiedy gałka włącznika specyficznie wydaje dźwięk "klik". Po tym sygnale urządzenie nie wydaje żadnych innych sygnałów i nie reaguje na przełączniki, wykrywacz jest głuchy.
Czy jest możliwość podjęcia z Państwa strony diagnozy uszkodzenia bądź naprawy urządzenia.
ProScan
Właściciel

Po tym sygnale urządzenie nie wydaje żadnych innych sygnałów i nie reaguje na przełączniki, wykrywacz jest głuchy.

A Threshold daje się regulować? Ma Pan drugą sondę? Proszę zapoznać się z informacjami powyżej.

Czy jest możliwość podjęcia z Państwa strony diagnozy uszkodzenia bądź naprawy urządzenia.

W tym temacie wypowiadam się tutaj: viewtopic.php?f=1&t=1881

proscan
stefan

Minelab Sovereign GT - awaria

Post autor: stefan »

Sprawa dotyczy Minelab Sovereign GT podczas włączenie urządzenia pojawia się bardzo krótki i wysoki sygnał w głośniku. sygnał pojawia się w momencie kiedy gałka włącznika specyficznie wydaje dźwięk "klik". Po tym sygnale urządzenie nie wydaje żadnych innych sygnałów i nie reaguje na przełączniki, wykrywacz jest głuchy.
Dodam że w ekipie jest sześć szt sov-gt , sonda sprawdzona ,sprawna. Podejrzewam że awaria powstała na skutek zrobienia zwarcia ,podczas próby wydłubania
złamanej końcówki od słuchawek ,pewnikiem wkrętak ,albo podobne narzędzie zostało wsunięte zbyt głęboko :smt021 :smt021
Czy jest możliwość podjęcia z Państwa strony diagnozy uszkodzenia bądź naprawy urządzenia?
Pozdrawiam .
ProScan
Właściciel

Odpowiedź (i pytanie) wyżej.

proscan
stefan

Post autor: stefan »

ProScan pisze:A Threshold daje się regulować? Ma Pan drugą sondę? Proszę zapoznać się z informacjami powyżej.

Regulując pokrętłem Threshold nic się nie dzieje ,nadal cisza , ani żadnym innym ,na przełączniki też nic nie reaguje ,jedyny sygnał ,to ten przy włączeniu ,krótki i wysoki. Sonda sprawdzona ,sprawna .
pedrowuj

diagnoza sovereign gt

Post autor: pedrowuj »

witam ponownie pana i mam prośbę o diagnozę usterki lub naprawę sowereigna gt z 2009 roku Opis usterki podczas pracy nim wzbudził się i zaczął buczeć głośno, cewka jest ok, bo sprawdzałem ją w innym sprzęt nigdy nie był naprawiany miałem tylko problem z cewką i zakupiłem drugą wiem że tego typu problemy naprawiał pan a dokładnie ten sam proszę o odpowiedz co do diagnozy dziękuję i pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: diagnoza sovereign gt

podczas pracy nim wzbudził się i zaczął buczeć głośno

Czyli co? Działa czy przestał działać i zamiast sygnalizować metal wyje bez przerwy?

proszę o odpowiedz co do diagnozy

Czyli co? Mam diagnozę postawić na odległość?

Kolega zapewne wie, że na prośbę Pani (pożal się Boże) General Manager Minelaba z Irlandii, posiadaczy ich wykrywaczy odsyłam do firmy Viking.

Szczegóły tutaj: viewtopic.php?f=1&t=1881

Jeśli Kolega nie kupował u mnie instrukcji, to szanse na pomoc u mnie są zerowe (a jeśli tak, to szansa nie jest 100% - żeby było jasne).

proscan
Zapytanie_email

Post autor: Zapytanie_email »

Witam
Mam następujący problem. Mam wykrywacz Minelab Sovereign Gt, który przez dłuższy czas był nieużywany. Po wyjściu zaorane pole wykrywacz przez dłuższą chwilę nie widzi przedmiotów podczas gdy kolega smętkiem w tym samym miejscu wykrywa guziki. Co pewien czas detektor wzbudza się bez powodu wydając pulsujący głośny dźwięk. Skutkuje jedynie wyłączenie detektora i ponowne włączenie. Czy podjęliby się Państwo naprawy wykrywacza.

Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Witam,

Minelabów nie naprawiam. Mogę dać darmową radę: przeczytać instrukcję obsługi (rozdział o zasilaniu) i zrobić z tym porządek. Ot i cała naprawa.

Po wyjściu zaorane pole wykrywacz przez dłuższą chwilę nie widzi przedmiotów podczas gdy kolega smętkiem w tym samym miejscu wykrywa guziki.

Odnalezienie guzika smętkiem jest wyczynem, więc można pogratulować koledze. Natomiast jak Pan będzie miał dobre zasilanie i nauczy się obsługiwać wykrywacz, to będzie 100:1 dla Sovereigna.

proscan
ODPOWIEDZ