Whites Coinmaster

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
Podlasiee

Re: Whites Coinmaster

Post autor: Podlasiee »

Dziękuje za odpowiedz. Jeżeli problem będzie się powtarzał z inna cewka. Zgłoszę się do Pana. Jeszcze raz dziękuje . ;);)
Marek1

White's coinmaster pro

Post autor: Marek1 »

Witam.
Wykrywacz zakupiony w 2014r. i było wszystko ok aż do soboty. Zaczął wydawać krótkie sygnały dźwiękowe i wizualne na wyświetlaczu. Podczas pracy jak i w spoczynku. Co bardzo utrudnia posługiwanie się nim ( fałszywe sygnały) .
Po odłączeniu cewki od konsoli nic się nie zmieniło, dalej od czasu do czasu dawał fałszywy sygnał . Leciutkie stuknięcia palcem o obudowę wyświetlacza przy odłączonej cewce dają natychmiastowy dźwięk i wskazania na wyświetlaczu. Czego jest to przyczyną i czy można to naprawić ?
Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Re: White's coinmaster pro

Post autor: ProScan »

Prawie na pewno uszkodzona jest sonda. Pewnie jest nieszczelna - to częsta przypadłość. Jeśli wykrywacz jest jeszcze na gwarancji, to w te pędy radzę lecieć i reklamować.

Testy bez sondy nie mają sensu.

:pa

proscan

PS
Połączyłem z istniejącym tematem.
nauritus

Coinmaster gt duzo falszywych sygnalow

Post autor: nauritus »

Witam kupilem wykrywacz coinmaster gt uzywany i z orginalna cewka dawal wiele falszywych sygnalow kupilem nowa cewke nela hunter bo czytalem ze te standardowe sie rozszczelniaja i z nowa cewka jest troche lepiej ale nadal popiskuje w miejscach gdzie np garrety lub tesorro sa spokojne zmiana czulosci niewiele daje jedynie w trybie plazowym jest wmiare ok mam pytanie czy te typy tak maja czy bedzie to jakis defekt
ProScan
Właściciel

Re: Coinmaster gt duzo falszywych sygnalow

Ale czego dotyczmy pytanie?

Czy cewki NEL są stabilne? Jeśli nie są - to oddać badziew sprzedawcy!!!

Co ja mogę napisać więcej nie znając ŻADNYCH szczegółów (nawet rozmiaru sondy)?

Mogę tylko załamać ręce nad mądrością życiowa kolegi, który widać bardzo bogaty (albo dostał jałmużnę 500+ )

proscan
nauritus

Cewka 12.5 na 8.5 cala Nie chodzi mi czy cewki nel sa stabilne tylko jezeli na cewce standardowej nie chodzi wedlug mnie i na nowej nela tez nie pracuje stabilnie tylko w trybie plazowym jest ok i to z nelem a tak pozatym nie dostaje 500 + pobieram kinergeld mieszkam w niemczech ale wydaje mi sie to akurat nie istotne
ProScan
Właściciel

No to rozumiem, że w Niemcach to jest möglich i jak coś nie działa, to się kupuje nowe.

W Polsce jest tak, że jak towar nie działa jak powinien, to się go zwraca sprzedawcy - nawet bez podania przyczyn - w ciągu dwóch tygodni od zakupu na odległość. Po tym terminie są dwa lata na reklamację.

Czy Kolega zwracał się do sprzedawcy?

Co ja ma teraz powiedzieć/napisać? W jakich warunkach był robiony test, czy z dala od zakłóceń, czy na innym wykrywaczu to samo itp itd ? I jeszcze z pół tuzina pytań pomocniczych, by dowiedzieć się cokolwiek sensownego?
ok mam pytanie czy te typy tak maja czy bedzie to jakis defekt
Sorry (entschuldigung) - zakładając, ze nie ma głupich pytań - to ja nie mam na takie pytanie mądrej odpowiedzi.

Generalnie - im większa sonda, tym bardziej podatna na zakłócenia - więc ja bym się nie zastanawiał ani chwili, tylko zwrócił sondę sprzedawcy, bo po cholerę mi sonda na której nie można pracować stabilnie.

proscan
nauritus

Na orginalnej sadzie bylo jeszcze gorzej a dodam ze wykrywacz byl uzywany i nie wiem jaka byla jego historia test robiony byl na schodzonej miejscowce gdzie inne wykrywacze np ace czy proxima spokojne byly byc moze wykrywka wymaga jakies regulacji
ProScan
Właściciel

Nie - mało prawdopodobne. Niestabilność jest na 80% winą sondy. A czy ona jest wadliwa, czy po prostu ściąga zbyt wiele, tego nie wiem.

ACE i PROXIMA mają mniejsze sondy, więc trudno porównywać do sondy o monstrualnych rozmiarach13x9 cali.

proscan
nauritus

Rozumiem ale w tym samym miejscu chodzilem z orginalna sada ktora ma 8,5 cala i bylo jescze gorzej wykrywacz chodzi stabilnie tylko w trybie plazowym z cewka nel ale widze ze wtedy jest plytszy w normalnym trybie dyskryminacji z wycietym zelazem z autotrackiem lub bez daje falszywe sygnaly zmiana czulosci nic nie daje chyba ze zejde prawie do minimum tylko normalnie da sie chodzic na tym plazowym
Mozna go podeslac na diagnostyke i ewentulalna naprawe
ProScan
Właściciel

Cewek NEL nie chcę widzieć - nie naprawiam tego szajsu.

Diagnostykę proszę sobie wykonać we własnym zakresie - ale na sondzie która jest na 100% pewna.

proscan
picek

Post autor: picek »

witam posiadam whites prizmat 5g zakupiłem nową cewke nel hynter i wykrywacz zaczyna sie ta tej cewce wzbudzać czy jest to kwestia dostrojenia czułości czy coś więcej
ProScan
Właściciel

Zwrócić zepsutą sondę sprzedawcy - jak najprędzej.

Sondy NEL są nienaprawialne.

proscan
picek

Post autor: picek »

ale to nie chodzi o cewke kolega ma taki sam wykrywacz i moja cewka u niego śmiga
wiem że na płytce dwa pokrętła od czułości i głębokości
a czy można u was jakoś wzmocnić dany wykrywacz
ProScan
Właściciel

Te pokrętła nie mają wpływu na "wzbudzanie się".
wiem że na płytce dwa pokrętła od czułości i głębokości
Z jakiego śmietnika pochodzi ta "wiedza", bo jest to tzw góralska "gówno prowda".

"Wzmacnianiem" wykrywaczy nie zajmuję się.

proscan
ODPOWIEDZ