Malutki problem: gdzie i czy w ogóle kupić Garretta
Malutki problem: gdzie i czy w ogóle kupić Garretta
witam panie Proscan. zdecydowałem sie na zakup Garretta ACE 250 i udałem sie do kolegi do sklepu apy dowiedzieć sie za ile mi go sprzeda. On zadzwonił do Krakowa do gościa od którego biorą taki sprzęt i gość odradził zakup a dlaczego a dlatego że stwierdził że nie ma jakiegoś dostawcy w kraju (lub nie wie że jest) i musi sie sprowadzić z zagranicy podobno się psują i nie ma gdzie serwisować prosze o rade w tej sprawie i dziękuje
Re: Malutki problem: gdzie i czy w ogóle kupić Garretta
Hmm,
Bardzo tajemnicza sprawa. Nie do końca rozumiem o co chodzi.
W Polsce jest dwóch niezależnych, rywalizujących ze sobą dystrybutorów: w Krakowie (Talcomp) i Warszawie (Viking).
Każdy z nich zapewnia serwis dla swoich klientów. W przypadku firmy Viking z Warszawy, serwis zapewniam ja (od Lipca 2008 już nie).
Z kolei, firmy te mają swoich partnerów, którzy rozprowadzają sprzęt lokalnie lub w sklepach internetowych.
Nie jestem w stanie wziąć odpowiedzialności za każdego Garretta kupionego w Polsce, natomiast mogę zapewnić, że jeśli Garrett został kupiony w Vikingu, to można liczyć na naprawę nie tylko w okresie gwarancyjnym, ale także po nim. (od Lipca 2008 już nie mogę tego zagwarantować).
Skoro w Krakowie odradzają zakup Garretta, ostrzegają przed awaryjnością (kuriozum - dystrybutor odstręcza własny towar ?), brakiem serwisu to znaczy, że mają jakieś problemy. Być może jest to jakaś rozgrywka pomiędzy konkurującymi dystrybutorami.
Dla innych zastanawiających się nad Garrettem:
Proszę zastanowić się u kogo wykrywacz się kupuje. Oszczędzając 30zł na zakupie można mieć w przyszłości problemy z naprawą, bo może się zdarzyć że odmówię przyjęcia do naprawy, lub sprzedaży jakiegoś podzespołu do wykrywacza kupionego poza siecią firmy Viking. I nie będzie to wynikać z moje złośliwości, tylko z prostego faktu że nie jestem serwisantem Garretta, tylko Vikinga, bez którego dostęp do pozdzespołów byłby niemożliwy.
proscan
Bardzo tajemnicza sprawa. Nie do końca rozumiem o co chodzi.
W Polsce jest dwóch niezależnych, rywalizujących ze sobą dystrybutorów: w Krakowie (Talcomp) i Warszawie (Viking).
Każdy z nich zapewnia serwis dla swoich klientów. W przypadku firmy Viking z Warszawy, serwis zapewniam ja (od Lipca 2008 już nie).
Z kolei, firmy te mają swoich partnerów, którzy rozprowadzają sprzęt lokalnie lub w sklepach internetowych.
Nie jestem w stanie wziąć odpowiedzialności za każdego Garretta kupionego w Polsce, natomiast mogę zapewnić, że jeśli Garrett został kupiony w Vikingu, to można liczyć na naprawę nie tylko w okresie gwarancyjnym, ale także po nim. (od Lipca 2008 już nie mogę tego zagwarantować).
Skoro w Krakowie odradzają zakup Garretta, ostrzegają przed awaryjnością (kuriozum - dystrybutor odstręcza własny towar ?), brakiem serwisu to znaczy, że mają jakieś problemy. Być może jest to jakaś rozgrywka pomiędzy konkurującymi dystrybutorami.
Dla innych zastanawiających się nad Garrettem:
Proszę zastanowić się u kogo wykrywacz się kupuje. Oszczędzając 30zł na zakupie można mieć w przyszłości problemy z naprawą, bo może się zdarzyć że odmówię przyjęcia do naprawy, lub sprzedaży jakiegoś podzespołu do wykrywacza kupionego poza siecią firmy Viking. I nie będzie to wynikać z moje złośliwości, tylko z prostego faktu że nie jestem serwisantem Garretta, tylko Vikinga, bez którego dostęp do pozdzespołów byłby niemożliwy.
proscan
Ostatnio zmieniony czw lip 24, 2008 12:40 am przez ProScan, łącznie zmieniany 2 razy.
cześć. jeśliby nie sprawiło kłopotu to poprosiłbym o adres tego Vikinga albo jakiś kontakt. dzieki
A i jeszce w Vikingu nie ma ACE 150?? Własnie ten chce kupic teraz. I czy faktycznie te garretty tak sie psują czesto??
Nt zlotu kolekcjonerskiego proszę pytać u żróła.
ACE 150 mają w Vikingu, albo będą mieli w tym tygodniu. Tyle wiem.
Garretty bardzo żadko się psują.
proscan
ACE 150 mają w Vikingu, albo będą mieli w tym tygodniu. Tyle wiem.
Garretty bardzo żadko się psują.
proscan