Szanowni Państwo,
Chciałem sie zapytać jaki wybrać wykrywacz: Explorer II czy GTI 2500 - Supreme Package w zesatawie cewka Imaging 12.5" a może jeszcze coś innego. Może potraficie Pańtwo polecić coś innego tańszego i do tego lepsze akcesoria w podobnej cenie.
Chciałem poszukań trochę monet i mam nadzieję biżuterii.
Explorer II czy GTI 2500
Re: Explorer II czy GTI 2500
Witam,
Wiele cech GTI opisałem w tym wątku:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=11
Explorer jest wykrywaczem głownie na monety. Pod tym kątem optymalizowane są jego częstotliwości i większość parametrów.
Gdyby chciał Pan szukać absolutnie wszystkiego, to wskazałbym może na GTI.
Gdy tylko monet - na Explorera.
Jeśli w grę wchodzi biżuteria, to rzecz wymaga dodatkowego zastanowienia, bo złota biżuteria jest wyjątkowo trudnym obiektem do poszukiwań. Rozważyłbym tutaj wykrywacze o większej częstotliwości. Co prawda Explorer pracuje na różnych, także wysokich częstotliwościach, nie należy zapominać, że wykorzystuje je także do kompensacji wpływu gruntu co może kłócić się z wykrywaniem przedmiotów o tak słabej przewodności jak złoto (typu drobny łańcuszek, czy kolczyk).
Do szukania drobnego złota większość firm oferuje specjalne wykrywacze.
Myślę że White's MXT Tracker mógłby być wykrywaczem godnym zastanowienia się. Jest to sprzęt wyraźnie tańszy od wyżej wspomnianych, a jednocześnie dzięki wysokiej częstotliwości powinien być skuteczny przy złotej biżuterii.
powodzenia.
proscan
Wiele cech GTI opisałem w tym wątku:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=11
Explorer jest wykrywaczem głownie na monety. Pod tym kątem optymalizowane są jego częstotliwości i większość parametrów.
Gdyby chciał Pan szukać absolutnie wszystkiego, to wskazałbym może na GTI.
Gdy tylko monet - na Explorera.
Jeśli w grę wchodzi biżuteria, to rzecz wymaga dodatkowego zastanowienia, bo złota biżuteria jest wyjątkowo trudnym obiektem do poszukiwań. Rozważyłbym tutaj wykrywacze o większej częstotliwości. Co prawda Explorer pracuje na różnych, także wysokich częstotliwościach, nie należy zapominać, że wykorzystuje je także do kompensacji wpływu gruntu co może kłócić się z wykrywaniem przedmiotów o tak słabej przewodności jak złoto (typu drobny łańcuszek, czy kolczyk).
Do szukania drobnego złota większość firm oferuje specjalne wykrywacze.
Myślę że White's MXT Tracker mógłby być wykrywaczem godnym zastanowienia się. Jest to sprzęt wyraźnie tańszy od wyżej wspomnianych, a jednocześnie dzięki wysokiej częstotliwości powinien być skuteczny przy złotej biżuterii.
powodzenia.
proscan
Gdzie kupić?
Dziękuję za odpowiedź, wybieram w takim razie Explorera. chciałem sie tylko zapytać gdzie można kupic nowy sprzęt na gwarancji za najbardziej rozsądną cenę.
Z gory dziękuję
Pozdrawiam
Stach
Z gory dziękuję
Pozdrawiam
Stach
Re: Explorer II czy GTI 2500
Wyłącznym dystrybutorem Minelaba w Polsce jest Viking w Warszawie.
Dla wykrywaczy zakupionych poza granicami kraju, gwarancja do wyegzekwowania jedynie u zagranicznego sprzedawcy.
proscan
Dla wykrywaczy zakupionych poza granicami kraju, gwarancja do wyegzekwowania jedynie u zagranicznego sprzedawcy.
proscan