Whites Eagle Spectrum czy Quantum XT ?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Tross

Whites Eagle Spectrum czy Quantum XT ?

Post autor: Tross »

Witam.
Interesuje mnie który z nich jest bardziej uniwersalny (monety i militaria) ? Który moglibyście polecić: spisuje się lepiej, jest prostszy i ma mniej wad :)
Lub jeśli jest coś lepszego od tych Whites-ów w cenie do 2tys godnego polecenia to proszę o info. Wiem są jeszcze z Whitesa legendarne modele 5900/6000 ale na nie to już ciężko trafić.... #-o
ProScan
Właściciel

Re: Whites Eagle Spectrum czy Quantum XT ?

Post autor: ProScan »

Spectrum to poprzednik modelu XLT i jest zdecydowanie bardziej wszechstronny niż Quantum XT.

Ten ostatni jest z kolei prostszy w obsłudze i ma kilka udogodnień - np coś w rodzaju oscyloskopu (obrazowanie rozległości i siły sygnału).

Quantum szybko wypadł z rynku, natomiast Spektrum ewoluował we wspomnianego XLT.

:pa

proscan
Michał_R

Re: Whites Eagle Spectrum czy Quantum XT ?

Post autor: Michał_R »

Tross pisze: Wiem są jeszcze z Whitesa legendarne modele 5900/6000 ale na nie to już ciężko trafić.... #-o

Naprawdę warto poczekać te parę tygodni, az pojawi się jakiś na sprzedaż, super sprzęt ;)
ODPOWIEDZ