Słuchawki do XLT
Re: Słuchawki do XLT
dzień dobry.
czy ktoś coś wie nowego w temacie słuchawek bezprzewodowych?
jak się sprawują?
czy ktoś coś wie nowego w temacie słuchawek bezprzewodowych?
jak się sprawują?
Zamówiłem i czekam na przywiezienie z USA. Jak będę miał i przetestuję to napiszę o wynikach. Pytałem o nie dziś w Vikingu, ale niestety nie zamierzają ich sprowadzać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
wielkie dzięki.
czekam niecierpliwie
czekam niecierpliwie
Re słuchawki
Witam, zakupiłem te radiowe FM i wypróbowałem. Wykrywacz działa ok ale jednocześnie powoduje zakłócenia (szumy) w słuchawkach. Generalnie nie nadają się do pracy z wykrywaczem, chyba że to wina wieloczęstotliwości Minelaba.
pozdr
Juras
PS ale do słuchania muzyki są OK
pozdr
Juras
PS ale do słuchania muzyki są OK
Dzięki Juras za informacje.
Myślę że to "wina" właśnie wieloczętotliwości.
Minelab Explorer czy Sovereign sieje po eterze całą gama różnych częstotliwości i widocznie któraś z harmonicznych wchodzi w pasmo FM.
Tego efektu nie powinno być w wykrywaczach które wysyłają sinusoidę (czyli jedną częstotliwość).
Dla wieloczętotliwościowców działać powinien bluetooth. Myślę że porządne słuchawki na pasmo 450MHz też będą OK. Ale nie sprawdzałem.
Czekamy na kolejne opinie, bo temat ciekawy.
proscan
Myślę że to "wina" właśnie wieloczętotliwości.
Minelab Explorer czy Sovereign sieje po eterze całą gama różnych częstotliwości i widocznie któraś z harmonicznych wchodzi w pasmo FM.
Tego efektu nie powinno być w wykrywaczach które wysyłają sinusoidę (czyli jedną częstotliwość).
Dla wieloczętotliwościowców działać powinien bluetooth. Myślę że porządne słuchawki na pasmo 450MHz też będą OK. Ale nie sprawdzałem.
Czekamy na kolejne opinie, bo temat ciekawy.
proscan
-
terenowiec69
witaj,powiedz jak te słuchawki sie sprawuja juras.Czy warto to kupić?
RE słuchawki
Witam,
tak jak napisałem nie nadają się, te szumy to jednak sprawa samych słuchawek. Żeby było dobrze słychać muszą być w bezruchu, a to wyklucza nie tylko chodzenie z wykrywaczem ale nawet chodzenie po domu w słuchawkach i słuchanie muzyki. Niestety trzeba siedzeć na tyłku żeby było ok. Przynakmniej moje tak się zachowują. Natomiast NIE ZAKŁÓCAJĄ pracy wykrywacza.
pozdrawiam
juras
tak jak napisałem nie nadają się, te szumy to jednak sprawa samych słuchawek. Żeby było dobrze słychać muszą być w bezruchu, a to wyklucza nie tylko chodzenie z wykrywaczem ale nawet chodzenie po domu w słuchawkach i słuchanie muzyki. Niestety trzeba siedzeć na tyłku żeby było ok. Przynakmniej moje tak się zachowują. Natomiast NIE ZAKŁÓCAJĄ pracy wykrywacza.
pozdrawiam
juras
dzień dobry. czy coś nowego wiadomo w temacie słuchawek z USA?
Witam,
niestety kaszanka. Znajomi, którzy mieli je przywieźć nie przywieźli, bo podobno zamówili w sprzedaży wysyłkowej płatnej przy odbiorze, ale do czasu ich powrotu do Polski słuchawki nie zostały przysłane
Pozdrawiam
niestety kaszanka. Znajomi, którzy mieli je przywieźć nie przywieźli, bo podobno zamówili w sprzedaży wysyłkowej płatnej przy odbiorze, ale do czasu ich powrotu do Polski słuchawki nie zostały przysłane
Pozdrawiam
http://cgi.ebay.com/Bluewave-BlueTooth- ... dZViewItem
trochę tańsze niż w kellyco, a "na oko" to te same

trochę tańsze niż w kellyco, a "na oko" to te same
od jakiegoś czasu chodzę z tymi z kellyco, ale kupione na ebay-u za, z tego co pamiętam, ok. 20 dolarów. czytałem na innych forach, że bt nie nadaje się do wykrywek ze względu na opóźnienie sygnału. nie zauważyłem takiego zjawiska, no chyba że ma to związek z moim wiekiem i ogólnym spowolnieniem ruchowym