GTI 2500 a szukanie pod posadzką

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
merlin

GTI 2500 a szukanie pod posadzką

Post autor: merlin »

Witam.
Przymierzam się do zakupu wykrywacza. Po wielu przemyśleniach, skłaniam sie ku GTI 2500. Do moich potrzeb, a chcę szukać głównie militarki, myślę że jest to sprzęt odpowiedni. Spełnia tez moje kryteria w kilku innych punktach więc już sie prawie zdecydowałem.Pozostaje problem jak ten wykrywacz zachowuje sie przy pracy w pomieszczeniach gospodarczych, gdzie jest np posadzka z cegieł , zaprawy cementowej lub kamieni . Czy można nim szukać np w ścianach. Oczywiście mówimy tu o sytuacjach gdzie nie ma kabli czy rur które powodują ciągłe wzbudzanie sie wykrywacza. Zakładam ze użyje sondy o małej średnicy.Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w pracy w takim terenie to proszę o uwagi.
Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: GTI 2500 a szukanie pod posadzką

Post autor: ProScan »

Ja doświadczeń nie mam, ale mogę z góry powiedzieć że da się szukać. Trzeba będzie go dostroić do takiej ściany, czy posadzki - najlepiej ręcznie.

Szukać oczywiście w trybie statycznym z wyłączeniem układu zestrajania i z nie wyśrubowaną czułością.

Zakładam że sonda będzie mniejsza od standardowej.

Przypominam, że do dyskryminacji, identyfikacji, imagingu potrzebny jest ruch.

:pa

proscan
merlin

Dziękuję za szybką odpowiedz. Jestem coraz bardziej przekonany co do mojego wyboru.
Pozdrawiam. :D
ProScan
Właściciel

Proszę popytać na innych forach, tam gdzie użytkowników GTI będzie więcej.

proscan
merlin

Witam
Mam jeszcze pytanie dotyczące zasilania używanego w GTI 2500.Czy to prawda że wykrywacz działa poprawnie tylko przy bateriach paluszkach alkaicznych. Pytam bo chciałem pracować na akumulatorkach, które zawsze można podładować , ale podobno sprzęt pracuje nie stabilnie.
Pozdrawiam
Krzysiek
ProScan
Właściciel

Nic mi na ten temat nie wiadomo. On jest fabrycznie przystosowany do pracy na akumulatorkach (nawet ma możliwość wskazania wykrywaczowi na jakim zasilaniu się pracuje). No chyba że są to akumulatorki marki Allegro.

proscan
merlin

Dziękuję Proscan za informacje. Przeglądając któreś forum jeden z użytkowników tego sprzętu wyraził taką opinię. Poczekam jeszcze trochę, przejrzę dokładnie instrukcje i jeżeli nie będę miał jakiś innych informacji co do używania akumulatorków to zdecyduje sie na zakup.
Pozdrawiam
Krzysiek
ProScan
Właściciel

Proszę podać link do tej opinii. Kto ją wygłosił? Osoba wiarygodna, czy upełnie nie wiadomo kto?

Nie każdą brednię napisaną w internecie należy traktować serio.

proscan
merlin

Proszę bardzo oto link, a już myślałem że nie uda mi sie znaleźć.
http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpb ... php?t=4052
Wygląda że piszący to opierał sie na jakiś swoich doświadczeniach.
Pozdrawiam
Krzysiek
ProScan
Właściciel

OK - dzięki. Znam Kennego. On nie jest właścicielem GTI. Zapewne go pożyczył (mogę się domyślać od kogo) i nie na tyle długo by go dostatecznie dobrze poznać. Pewnie biegał z nim na jakiejś wyprawie po Bieszczadach.

GTI który używał na pewno miał sondę "białą" typu Scorcher (jeśli dobrze się domyślam od kogo pożyczał). Te nowe są lepsze.

Proszę nie opierać się na opinii jednej osoby (nawet mojej) - proszę szukać innych wypowiedzi innych użytkowników i dopiero wówczas uogólniać.

proscan
CONRADO

Post autor: CONRADO »

.Czy to prawda że wykrywacz działa poprawnie tylko przy bateriach paluszkach alkaicznych.

Moge potwierdzic to co napisal Proscan-garrett gti 2500 pracuje na akumulatorkach bez najmniejszego problemu-odkad kupilem akumulatorki problemy z ciaglym kupowaniem bateri zniknely-mam cameliony 2700 mAh i sa naprawde bardzo dobre-od ostatniego ladowania minelo 25 h i dopiero zniknela jedna kreska.Najwazniejsze jest zeby w momencie kiedy zostana 2 kreski pomyslec o ladowaniu, bo jak spadnie na 1 kreske wykrywacz staje sie niestabilny-pojawiaja sie dziwne sygnaly, ale zeby spadlo do tej jednej kreski musi minac naprawde spoooooro czasu.
ODPOWIEDZ