Nowe polskie ramy PI produkcji MRAND - a
Re: Nowe polskie ramy PI produkcji MRAND - a
Myślę, że jednak nie masz racji.
Mrand
Mrand
Jeśli tak, to co innego
Proszę przejrzeć wcześniejsze wpisy w tym wątku gdzie wyjaśniałem powód takiego mocowania pętli. W tym konkretnym zastosowaniu ma to swoje głębsze uzasadnienie. Proszę też, w wolnej chwili, o zapoznanie się z instrukcją obsługi i wszystko stanie się jasne. W zestawieniu wielostronności i estetyki, ta ostatnia przegrała. Dodam, że wersja MultiPower ma anteny (1x1m i 1.5x1.5m) z przewodem umieszczonym wewnątrz rur. Wynika to jednak ze względów technicznych (inne wykonanie pętli) a nie estetycznych.
Co do porównania właściwości użytkowych urządzenia, którym rozporządzasz (domyślem się co to może być) i mojej ramy łatwo można zejść na manowce. Wierz mi, że są powody dla których warto było poświęcić 2 lata aby ta konstrukcja powstała. Pozdrawiam
Mrand
Co do porównania właściwości użytkowych urządzenia, którym rozporządzasz (domyślem się co to może być) i mojej ramy łatwo można zejść na manowce. Wierz mi, że są powody dla których warto było poświęcić 2 lata aby ta konstrukcja powstała. Pozdrawiam
Mrand
-
terenowiec69
Witam Mrand'a,chciałbym zapytać czy gdzieś publikował pan test, zasiegi swojej ramy.Bardzo mnie to ciekawi.
Jestem tak zajęty, że prawdę mówiąc nie mam kiedy tego porządnie i całościowo zrobić i muszę nadużywać gościnności Piotra, którego cierpliwość może się kiedyś skonczyć. Przykładowe zasięgi podałem kilka postów wcześniej. Kilka dni wstecz otrzymałem wiadomość od zadowolonego użytkownika, że 20l konew zakopaną pionowo na głębokości 1.5m rama 1x1m w wersji standard wykrywała w sposób jednoznaczny jeszcze metr nad ziemią, czyli razem ok. 2.5m. MulitiPower zrobi to z pewnością z odległości ponad 3m. Pozdrawiam
Mrand
Mrand
Dzięki uprzejmości firmy RC Digger, na moją osobistą prośbę dostałem ramę Mranda do wykonania pewnego zadania.
W międzyczasie, ucząc się jej obsługi miałem okazję zapoznać się z nią i sprawdzić jej niektóre własności na znanym polu, gdzie występowały kule 12 funtowe. Pole trudne i przetrzepane przez dziesiątki poszukiwaczy, ale jeszcze kula się znalazła
Na zdjęciu widać teatr działań (wysoka bagienna trawa bardzo utrudniająca pracę ze zwykłym wykrywaczem)
... i wydobyta kula na tle nowej sondy w kształcie ramy z uzwojeniami zawartymi wewnątrz rurek PCV.
proscan
W międzyczasie, ucząc się jej obsługi miałem okazję zapoznać się z nią i sprawdzić jej niektóre własności na znanym polu, gdzie występowały kule 12 funtowe. Pole trudne i przetrzepane przez dziesiątki poszukiwaczy, ale jeszcze kula się znalazła
Na zdjęciu widać teatr działań (wysoka bagienna trawa bardzo utrudniająca pracę ze zwykłym wykrywaczem)
... i wydobyta kula na tle nowej sondy w kształcie ramy z uzwojeniami zawartymi wewnątrz rurek PCV.
proscan
Witam !
Przepraszam z góry za upierdliwą ciekawość ale mam 2 pytanka:
ponieważ 12 funtów to już jest trochę metalu jak zachował się wskażnik ?
- na 1 programie : czy ze środkowego położenia najpierw poszedł w prawo a następnie w lewo ( z obniżeniem tonu ) ?
- na 2 programie: z położenia zerowego jakie było wskazanie % ?
Sorry ale jeszcze pytanie pomocnicze: na jakiej głębokości była kula bo widzę że udało się ją wykopać narzędziami ręcznymi bez użycia koparki
Pozdrowaśki !
Przepraszam z góry za upierdliwą ciekawość ale mam 2 pytanka:
ponieważ 12 funtów to już jest trochę metalu jak zachował się wskażnik ?
- na 1 programie : czy ze środkowego położenia najpierw poszedł w prawo a następnie w lewo ( z obniżeniem tonu ) ?
- na 2 programie: z położenia zerowego jakie było wskazanie % ?
Sorry ale jeszcze pytanie pomocnicze: na jakiej głębokości była kula bo widzę że udało się ją wykopać narzędziami ręcznymi bez użycia koparki
Pozdrowaśki !
Witam,
Kula była wykryta na programie 1 z odległosci sumarycznej ok. 80cm przy w miarę wyraźnym sygnale.
Sygnał tylko narastał. Na wskaźnik nie spoglądałem. Przy testach po wydobyciu kuli sygnał napierw lekko opadał, a potem narastał.
Na programie 2 zasięg na kule był bardzo zredukowany (za mały przedmiot) i nie używałem go.
proscan
Kula była wykryta na programie 1 z odległosci sumarycznej ok. 80cm przy w miarę wyraźnym sygnale.
Sygnał tylko narastał. Na wskaźnik nie spoglądałem. Przy testach po wydobyciu kuli sygnał napierw lekko opadał, a potem narastał.
Na programie 2 zasięg na kule był bardzo zredukowany (za mały przedmiot) i nie używałem go.
proscan
Witam !
Ponieważ będziemy już obchodzić 1-rocznicę urodzin nowego detektora ramowego PI produkcji Mranda chcę trochę " odkurzyć " ten temat.
Z przyjemnością zapoznałbym się z opiniami innych użytkowników ( poza ProScanem ); który dosyć enigmatycznie wypowiedział się na temat tego produktu ?
Pozdrowaśki !
Ponieważ będziemy już obchodzić 1-rocznicę urodzin nowego detektora ramowego PI produkcji Mranda chcę trochę " odkurzyć " ten temat.
Z przyjemnością zapoznałbym się z opiniami innych użytkowników ( poza ProScanem ); który dosyć enigmatycznie wypowiedział się na temat tego produktu ?
Pozdrowaśki !
Z tego co wiem, to ten egezmplarz co miałem wrócił do Mranda celem przeprogramowania. Więcej nie testowałem.
proscan
proscan
Bardzo dawno nie zaglądałem do tego wątku. Od czasu zamieszczenia pierwszej informacji zaszło sporo zmian, modyfikacji i rozszerzenia oferty. Aby uzyskać najświeższe informacje, proszę o bezpośredni kontakt telefoniczny 085 716 28 68 lub na email mrand@wp.pl Pozdrawiam
Mrand
Mrand
Ciekawostka dla posiadaczy ram Mranda i nie tylko, podesłana przez jednego z użytkowników:
Sonda elastyczna ciągnięta po ziemi, przez jednego operatora.
Jest to dosyć sprytna i myślę, że o wiele tańsza alternatywa tego "wykrywającego dywanu":
http://ie.youtube.com/watch?v=csy1_IX8raA&NR=1
proscan
Sonda elastyczna ciągnięta po ziemi, przez jednego operatora.
Jest to dosyć sprytna i myślę, że o wiele tańsza alternatywa tego "wykrywającego dywanu":
http://ie.youtube.com/watch?v=csy1_IX8raA&NR=1
proscan
Rama
Chyba telepatycznie wyczułem ten spór.Darzę sympatią wszystkich producentow sprzetu poszukiwawczego,ale kol.Mrand-niech Pan przed rozpoczeciem produkcji porozmawia z kilkoma doswiadczonymi detektorytami jak powinien sprzęt wyglądac,dzialac i czego oczekuja.To co widzę na foto to dramat z lat 70-tych.Tyle lat produkcji zobowiązuje.
Klucznik z Klucz
Klucznik z Klucz
Mrand zrobił sprzęt pod zamówienie saperów, a nie poszukiwaczy, o czym sam zresztą napisał.
Temat zamykam.
proscan
Temat zamykam.
proscan