Witam
Mam problem szukam czegoś nowego po quattro na drobnice. Chcialbym aby nowy wykrywacz mial mniejszy efekt maskowania i byl "szybszy" z takimi samymi lub wiekszymi zasiegami. Na nowy wykrywacz mam do przeznaczenia 3 tys.
Dziekuje za pomoc.
Coś nowego, szybszego po Quattro
Re: Coś nowego, szybszego po Quattro
A można prosić o opis, jak się objawia maskowanie przez żelazo w Quattro?
Pytam, bo nie wiem czy wiele osób robiło sobie próby na takie maskowanie i ciekawi mnie jak porównać doświadczenia różnych osób i nie wystawiać się na opinię pseudoekspertów, od powtarzania wyczytanych mądrości.
Moja propozycja - White's MXT.
proscan
Pytam, bo nie wiem czy wiele osób robiło sobie próby na takie maskowanie i ciekawi mnie jak porównać doświadczenia różnych osób i nie wystawiać się na opinię pseudoekspertów, od powtarzania wyczytanych mądrości.
Moja propozycja - White's MXT.
proscan
Po prostu jak macham szybciej i trafie na zelazo, to gdy obok lezy cos z metalu kolorowego dalej daje sygnal na pordzewiale smieci. Dopiero gdy zwolnie to sygnal sie zmienia i to mi przeszkadza gdy chodze w bardzo zasmieconym terenie. MXT ciekawy sprzet myslalem tez nad nim i mam pytanie jak on sie ma do xterry 705 jesli chodzi o powyzsze kryteria?
Nie potrafię porównać X705 do MXT pod tym względem. Nie wiem nawet jak się zachowa X70 (i to z wieloma sondami).
Proponuję zadać bardziej konkretne pytanie, definiując ściśle warunki pomiaru, bo inaczej usłyszymy "ten wykrywacz ma świetną separację żelaza" i zero konkretów z własnego doświadczenia. A lubiących błyszczeć mitomanów, którzy wszystkie wykrywacze znają i wszystko wiedzą nie brakuje.
Piszę to w kontekście testów, które robimy dla Odkrywcy gdzie sprawdzamy co się dzieje z detekcją w pobliżu gwoździa leżącego prostopadle lub równolegle przy monecie (o niskiej i wysokiej przewodności). Jak na razie ten test najlepiej przeszedł MXT i to z sondą standardową. Quattro radził sobie średnio i co ciekawe nastawa Trash Density niczego w tym względzie nie zmieniała.
proscan
Proponuję zadać bardziej konkretne pytanie, definiując ściśle warunki pomiaru, bo inaczej usłyszymy "ten wykrywacz ma świetną separację żelaza" i zero konkretów z własnego doświadczenia. A lubiących błyszczeć mitomanów, którzy wszystkie wykrywacze znają i wszystko wiedzą nie brakuje.
Piszę to w kontekście testów, które robimy dla Odkrywcy gdzie sprawdzamy co się dzieje z detekcją w pobliżu gwoździa leżącego prostopadle lub równolegle przy monecie (o niskiej i wysokiej przewodności). Jak na razie ten test najlepiej przeszedł MXT i to z sondą standardową. Quattro radził sobie średnio i co ciekawe nastawa Trash Density niczego w tym względzie nie zmieniała.
proscan
-
terenowiec69
Może explorer se z cewką 11 cali,za te pieniądze można juz kupić.
Explorera raczej nie, mysle jeszcze nad x705 i mxt i chyba cos z tego wybiore.