Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
---Jak zapoznasz się lepiej ze swoim detektorem, bedziesz musiał pamietać o dorzuceniu ustawień dla roznych przedmiotów przez oznaczenie ich (numerowanie)wokól gałki przełącznika
no i zabardzo niewiem co i jak w jaki sposob dorzucić takie ustawienia ??????????????????????????????????????????????
po moich wstępnych testach w opcji motion disc na kopiejke daje słaby sygnał a na boratynke bbardzo mocny dlaczego tak się dzieje ?
Nie wiem o jakie dorzucanie chodzi. A kto to tłumaczył ??
W mojej wersji instrukcji ten (chyba) fragment brzmi:
W miarę jak będziesz stawał się bardziej biegły w obsłudze detektora i po tym jak w trakcie testów opisanych poniżej zapoznasz się z różnymi przedmiotami, będziesz mógł zapamiętać przy jakiej nastawie pokrętła DISCRIMINATION dany przedmiot jest ignorowany.
Zdanie zawiłe, ale chyba wiadomo z grubsza o co chodzi.
Pytanie jeszcze o jaką kopiejkę chodzi. Grubą miedzianą ? Za duża częstotliwość jak na tak dobrze przewodzący przedmiot. To jest wykrywacz do złota, a złoto ma kiepską przewodność. Zwłaszcza gdy jest małym drobiazgiem.
Witam
Kupiłem ACE250 od porządnego gościu w dobrej cenie.
Wyszedłem na śnieg-sygnałki fajne,obok budynku (rozmarzło) wyciągnąłem z ok.+-20 cm mały kawałek aluminiowego widelca.
Aby do wiosny!!!
Dzięki Proscan za całokształt!!!!
Pozdrawiam
Mam za sobą sporo wyjazdów i mogę stwierdzić ze jest to niezwykle niezwykły sprzęt na mini drobnice jestem z niego jak najbardziej zadowolony ,mimo to ze nie jest to sprzęt o konstrukcji elektronicznej typu new generation podczas wyjazdu w teren miałem mozliwość porownać z Minelabem XS na niektore sygnały dawane przez Garretta- Xs po prostu
dawał d...y