Garrett GTA350 Problem
Garrett GTA350 Problem
WITAM
Piszę do pana w sprawie problemu z moim garrettem GTA 350. Mianowicie wykrywacz bardzo słabo reaguje na metale żelazne z kolorowymi nie ma raczej problemu. Przy metalach żelaznych dzwięk się szarpie nie ma wyraźnego (gonga). kupiłem ten sprzęt jako uzywany. aa naprzykład obrączka czy pierścionek ze złota jestpokazywany na lcd jako nikiel czyli poza zakresem RINGS wyglada to tak jak by poszło wszystko o jedną kolstkę w lewo(fotkę wyślę na maila). W terenie sprawia to problem bo jak to z dyskryminacją nie wyeliminuje się całkiem śmieci zelaznych, i chociaż mam wyłączone metale żelazne to jak coś leży kolorowego a obok żelaznego to wykrywacz świruje(dzwięk tak jak wyzej opisałem). Jak pan sądzi czy to elektronika czy cewka?
Pozdrawiam
Piszę do pana w sprawie problemu z moim garrettem GTA 350. Mianowicie wykrywacz bardzo słabo reaguje na metale żelazne z kolorowymi nie ma raczej problemu. Przy metalach żelaznych dzwięk się szarpie nie ma wyraźnego (gonga). kupiłem ten sprzęt jako uzywany. aa naprzykład obrączka czy pierścionek ze złota jestpokazywany na lcd jako nikiel czyli poza zakresem RINGS wyglada to tak jak by poszło wszystko o jedną kolstkę w lewo(fotkę wyślę na maila). W terenie sprawia to problem bo jak to z dyskryminacją nie wyeliminuje się całkiem śmieci zelaznych, i chociaż mam wyłączone metale żelazne to jak coś leży kolorowego a obok żelaznego to wykrywacz świruje(dzwięk tak jak wyzej opisałem). Jak pan sądzi czy to elektronika czy cewka?
Pozdrawiam
Re: Garrett GTA350 Problem
Witam,
Co do identyfikacji, to rodzajów przedmiotów ze złota jest tak dużo, że trudno z 100% pewnością orzec jak będą identyfikowane.
Proszę lepiej wziąć monetę 2zł. Powinna być pokazywana w okolicach literek NGS. Jeśli nie, to najprawdopodobniej ktoś grzebał i rozregulował układ identyfikacji.
Co do żelaza, to wszystko zależy co to za przedmiot. Zardzewiały kapsel to może pokazywać nawet bardzo wysoko, jako kolor.
Głosuję za tym, że wykrywacz jest albo sprawny, albo rozregulowany. Raczej nie zepsuty.

proscan
Co do identyfikacji, to rodzajów przedmiotów ze złota jest tak dużo, że trudno z 100% pewnością orzec jak będą identyfikowane.
Proszę lepiej wziąć monetę 2zł. Powinna być pokazywana w okolicach literek NGS. Jeśli nie, to najprawdopodobniej ktoś grzebał i rozregulował układ identyfikacji.
Co do żelaza, to wszystko zależy co to za przedmiot. Zardzewiały kapsel to może pokazywać nawet bardzo wysoko, jako kolor.
Głosuję za tym, że wykrywacz jest albo sprawny, albo rozregulowany. Raczej nie zepsuty.
proscan
ale szczypce albo kombinerki wykrywa z odległości zaledwie max do 15cm
2zł są widziane na lcd nd RI
Niech tą informację wezmą pod uwagę osoby, które planują zakup GTA 350.ale szczypce albo kombinerki wykrywa z odległości zaledwie max do 15cm
Od siebie dodam, że bagnet niemiecki z 30-35cm.
proscan
czyli to wynika z słabych osiągów tej wykrywki
Wniosek, czy pytanie?czyli to wynika z słabych osiągów tej wykrywki
Proszę nie oczekiwać, że wystawię pewną diagnozę na odległość. To co mi się wydaje, napisałem powyżej.
proscan
Mam możliwość sprawdzenia na innej sondzie tylko ona mam złącze nowego typu, jak by pan zechciał mi podpowiedzieć w które piny wlutowac (czerwony,czarny,zielony,biały) do gniazda i wtyczki nowego typu to w zamian wyślę panu starego typu gniazdo i wtyk, panu napewno się przyda. mjkubek@wp.pl
Tego typu informacji nie udzielam (jak przerabiać wykrywacz), tym bardziej, że szykuje się akcja pod tytułem "mała dewastacja". I to tylko po to by przekonać się, że to nie pomoże wiele.
Jedyne (minimalnie) sensowne rozwiązanie, jakie widzę, to założenie "starej" wtyczki do nowej sondy. Broń Boże wymiana gniazda i interwencja w elektronikę wykrywacza! Tak więc mimo tego, że gniazdo i wtyk są cenne, to nie przyłożę ręki do tego aktu wandalizmu!

proscan
Jedyne (minimalnie) sensowne rozwiązanie, jakie widzę, to założenie "starej" wtyczki do nowej sondy. Broń Boże wymiana gniazda i interwencja w elektronikę wykrywacza! Tak więc mimo tego, że gniazdo i wtyk są cenne, to nie przyłożę ręki do tego aktu wandalizmu!
proscan
rozumiem pana tylko garrett po co w takim razie zmienał gniazda, chcac dokupić sąde do wykrywki to już z nowym gniazdem. nowego typu gniazda są dostępne bez problemu a starego... sąda nie jest moja i nie będę w niej grzebał. proszę o podpowiedz odnośnie wyprowadzeń 
Ja już odmówiłem.

proscan
proscan
ok rozumiem i przepraszam. w razie czego moja oferta ze starą wtyczką i gniazdem jest aktualna.
Nie ma za co przepraszać - Pana propozycja była na prawdę uczciwa; wiedza za godziwą zapłatę, bo złącza Switchcraft są bardzo drogie.
(Zapewne właśnie dlatego Garrett je zmienił - żeby zaoszczędzić i oprzeć się nawałowi chińszczyzny).
Nadal odradzam robienie jakichkolwiek przeróbek - wykrywacz raczej nie jest zepsuty, a po przeróbkach (nie wiadomo czy udanych) będzie bezwartościowy. Już teraz jego wartość rynkowa to ok. 400zł.

proscan
(Zapewne właśnie dlatego Garrett je zmienił - żeby zaoszczędzić i oprzeć się nawałowi chińszczyzny).
Nadal odradzam robienie jakichkolwiek przeróbek - wykrywacz raczej nie jest zepsuty, a po przeróbkach (nie wiadomo czy udanych) będzie bezwartościowy. Już teraz jego wartość rynkowa to ok. 400zł.
proscan
a ewentualna przegląd regulacja układu identyfikacji to jaki koszt. i czy to się opłaca przy takiej wartości rynkowej wykrywki.
W przypadku tego wykrywacza to 30zł. Plus koszty przesyłki. Proponuję zadzwonić - powiem co należy zrobić. Mam nadzieję, że nie przeczytam potem o tym na wszystkich forach.

proscan
proscan