GTI czy F75 po HS3?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

GTI czy F75 po HS3?

Post autor: Zapytanie_email »

Witaj.

[...] szukałem "smętkiem".

Doszedłem do wniosku obserwując wasz sprzęt że ten mój "mętek" to już zabytek.Mam zamiar kupić nowy Fishera F75 lub Garetta GTI 2500.Pomyślałem że ty Piotrze jako znawca wykrywaczy mażesz mi doradzić co kupić. Jak możesz to napisz wszystkie za i przeciw tych dwóch
wykrywaczy.
ProScan
Właściciel

Re: GTI czy F75 po HS3?

Post autor: ProScan »

Witam,

Szkoda że nie było czasu ani warunków by na miejscu pogadać ...

Co do "za i przeciw":

Za GTI:

- prostota obsługi;
- większa ilość dodatkowych sond, w tym przystawka "two-box";
- szacowanie rozmiaru i jednocześnie wielkości.

Przeciw GTI:

- duża waga;
- spore zapotrzebowanie na energię.

Za F75
- chyba precyzyjniejsza identyfikacja;
- (nie ta tych „przeciw” co GTI)

Przeciw F75
- relatywnie delikatna konstrukcja;
- moim zdaniem niefajna obsługa

Oba wykrywacze charakteryzuje spory zasięg i w moim odczuciu (bo pomiarów porównawczych nie robiłem) osiągi są zbliżone.

Oba mają podobne tryby pracy i podobne sposób działania. Bywają podobnie "narowiste".

W przypadku obu wykrywaczy nie mam dostępu do podzespołów zapasowych, więc ja nie mogę zagwarantować pomocy w przypadku problemów.

Słyszałem o kilku osobach które przesiadły się z GTI na F75, ale nie słyszałem co miały do powiedzenia po tej zamianie.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ