Zanik trybu statycznego w DFX
-
jarek-pol1
Zanik trybu statycznego w DFX
Dziś stało się coś dziwnego z moim DFX'em. Zlokalizowałem jednoznaczny, ładny sygnał, a przy próbie namierzania zero reakcji. Sytuacja powtórzyła się przy następnym obiekcie,. Wszedłem w menu i próbowałem podnieść DC sens, ale problem nie ustąpił. Pomogło dopiero wyłączenie i włączenie sprzętu. Mam w związku z tym dwa pytania. Czy to może być jakieś uszkodzenie? Jeżeli tak to co może być przyczyną?
Re: Zanik trybu statycznego w DFX
A SAT SPEED jak ustawiony? Jaka nastawa Threshold? Naciskanie na spust nie pomagało.
Ogólnie mówiąc - za mało danych.

proscan
Ogólnie mówiąc - za mało danych.
proscan
-
jarek-pol1
W tej chwili nie pamiętam dokładnych ustawień, ale naciskanie spustu nie pomagało. Próbowałem ponownie złapać sygnał w trybie dynamicznym, żeby zresetować osłabienie sygnału w trybie namierzania (VCO) i nie pomogło. Dopiero ostateczny sposób "informatyków" pomógł 
-
jarek-pol1
Przypomniałem sobie, że mam wykrywkę w aucie przed pracą! TRESHOLD-27, SAT SPEED-1
Nie wiem co dokładnie się stało.
Ponieważ White's to nie Miscrosoft, myślę że wystarczyłoby zrobić AIR/GND od nowa.

proscan
Ponieważ White's to nie Miscrosoft, myślę że wystarczyłoby zrobić AIR/GND od nowa.
proscan
-
jarek-pol1
Czy mogę się uspokoić i złożyć to zdarzenie na kark fanaberii sprzętu? Czy drżeć o to, by doczekał zimy?
Odpowiadam:Czy drżeć o to, by doczekał zimy?
A co do drżenia, to poszukiwacz, podobnie jak pilot, nie powinien być lękliwy (że zacytuję ś.p. klasyka).Nie wiem co dokładnie się stało.
proscan