Mam, Panie Piotrze, kilka pytań... Wiem, że "zawodowo" tego modelu chyba Pan nie naprawia, aczkolwiek miał go Pan zapewne w rękach. Ale nie o tym teraz mowa. Chciałbym się dowiedzieć, jeśli to możliwe, jak jest zamocowane pudełko z elektroniką na tym pistoletowym chwycie w F75? Jest od środka na śrubach, czy po prostu jest to wszystko wciśnięte w rączkę po czym sklejone? Byłbym bardzo wdzięczny za fotografie.
Pytam, ponieważ bardzo denerwujący i niepokojący jest temat łamania się stelaża w 75 i mnie także się to już przytrafiło, zakładałem obejmy, zalewałem żywicą... a dziś słyszę już charakterystyczne zgrzyty i nie muszę zgadywać, co po tym nastąpi. Aby ostatecznie wyeliminować wadę postanowiłem przenieść elektroniką z oryginalnego stelaża w F75 na stelaż taki jak w CZ21/1280-X. W związku z tym moje powyższe pytanie. Tylko zanim to rozbiorę, chciałbym się upewnić, czy to wszystko będzie pasowało tak jak należy. Bo CZ i 1280 są chyba troszkę inaczej zamocowane?
A F70? Dałoby radę tę elektroniką F75 przenieść na stelaż F70?
Problem polega na tym, że nie wiem, czy elektronika F75 jest mocowana na śrubach, czy klejona i jak wyglądałoby to gdybym przeniósł ją na inny stelaż.