XLT sam się wyłącza

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
gawron

XLT sam się wyłącza

Post autor: gawron »

mam mały problem mój xlt czasami sam się wyłącza. na pewno nie jest to wina baterii ( zrobił mi to dzisiaj na nowych alkaikach). poza tym pracuje normalnie nie wzbudza się zasięgi ma w normie. w czym może tkwić problem? pozdrawiam arek
Mrand
Producent
Kontakt:

Re: XLT sam się wyłącza

Post autor: Mrand »

Miałem kiedyś taki problem u siebie. "Naukowe" podejście nic nie dało. Sprawa okazała się absolutnym banałem, który diagnozuje się najtrudniej. Powodem okazał się zbyt luźno umocowany pojemnik na zasilanie. Lekkie podgięcie blaszek stykowych i cienka gąbka pod pokrywę dociskową załatwiło problem diametralnie. Być może u Ciebie jest zupełnie coś innego (czego nie życzę) ale przy okazji warto sprawdzić pojemnik zasilania. Pozdrawiam
Mrand
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Tak - można zacząć od tego co sugeruje Mrand. Można też stuknąć (z wyczuciem) w odbudowę, by się upewnić czy to nie problem "mechaniczny".

ale ...

Zabawmy się w jasnowidza.

Czy używasz Gawron spustu ? Jeśli tak, to jak często ?

Coś mi się wydaje, że wykrywacz sam się wyłącza, bo pinpoint nie jest używany przez dłuższy czas.

A może jestem jednak kiepskim jasnowidzem ?

:wave

proscan
gawron

nie używam pinpointa,spustu używam tylko wtedy aby wchodzić w opcje menu, jak np szybkie dostrajanie, ale nie za bardzo wiem co on ma do wyłączania się wykrywacza
wicja1

Post autor: wicja1 »

Biegałem misiąc temu ze Spectrumem kolegi i dwa razy przytrafiło mu się to samo.Troszkę mnie to zdziwiło.Jeszcze bardziej zdziwiło właściciela gdy mu sprzęt oddawałem ;)
Pozdrawiam,
wicja1.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

nie używam pinpointa,spustu używam tylko wtedy aby wchodzić w opcje menu, jak np szybkie dostrajanie, ale nie za bardzo wiem co on ma do wyłączania się wykrywacza
Jestem jasnowidzem :!: :lol:

Wykrywacz ma wbudowany mechanizm samowyłączania, jeśli nic nie jest naciskane przez kilkanaście minut.

Ten sam mechanizm jest w Eagle Spectrum. Także w niektórych Garrettach.

Tak więc sprzęt jest w najlepszym porządku.

:pa

proscan
gawron

teraz wiem dlaczego mój poprzedni xlt też się wyłączał :D
emka

Post autor: emka »

W DFXie także,też mi się to przydażyło kilkakrotnie np. rozkopując miejscówki,ale w końcu skumałem o co chodzi oczywiście po głębszych naradach ze znajomymi.POZDRAWIAM EMKA
ODPOWIEDZ