XLT sam się wyłącza
XLT sam się wyłącza
mam mały problem mój xlt czasami sam się wyłącza. na pewno nie jest to wina baterii ( zrobił mi to dzisiaj na nowych alkaikach). poza tym pracuje normalnie nie wzbudza się zasięgi ma w normie. w czym może tkwić problem? pozdrawiam arek
Re: XLT sam się wyłącza
Miałem kiedyś taki problem u siebie. "Naukowe" podejście nic nie dało. Sprawa okazała się absolutnym banałem, który diagnozuje się najtrudniej. Powodem okazał się zbyt luźno umocowany pojemnik na zasilanie. Lekkie podgięcie blaszek stykowych i cienka gąbka pod pokrywę dociskową załatwiło problem diametralnie. Być może u Ciebie jest zupełnie coś innego (czego nie życzę) ale przy okazji warto sprawdzić pojemnik zasilania. Pozdrawiam
Mrand
Mrand
Tak - można zacząć od tego co sugeruje Mrand. Można też stuknąć (z wyczuciem) w odbudowę, by się upewnić czy to nie problem "mechaniczny".
ale ...
Zabawmy się w jasnowidza.
Czy używasz Gawron spustu ? Jeśli tak, to jak często ?
Coś mi się wydaje, że wykrywacz sam się wyłącza, bo pinpoint nie jest używany przez dłuższy czas.
A może jestem jednak kiepskim jasnowidzem ?
proscan
ale ...
Zabawmy się w jasnowidza.
Czy używasz Gawron spustu ? Jeśli tak, to jak często ?
Coś mi się wydaje, że wykrywacz sam się wyłącza, bo pinpoint nie jest używany przez dłuższy czas.
A może jestem jednak kiepskim jasnowidzem ?
proscan
nie używam pinpointa,spustu używam tylko wtedy aby wchodzić w opcje menu, jak np szybkie dostrajanie, ale nie za bardzo wiem co on ma do wyłączania się wykrywacza
Biegałem misiąc temu ze Spectrumem kolegi i dwa razy przytrafiło mu się to samo.Troszkę mnie to zdziwiło.Jeszcze bardziej zdziwiło właściciela gdy mu sprzęt oddawałem
Pozdrawiam,
wicja1.
Pozdrawiam,
wicja1.
Jestem jasnowidzemnie używam pinpointa,spustu używam tylko wtedy aby wchodzić w opcje menu, jak np szybkie dostrajanie, ale nie za bardzo wiem co on ma do wyłączania się wykrywacza
Wykrywacz ma wbudowany mechanizm samowyłączania, jeśli nic nie jest naciskane przez kilkanaście minut.
Ten sam mechanizm jest w Eagle Spectrum. Także w niektórych Garrettach.
Tak więc sprzęt jest w najlepszym porządku.
proscan
teraz wiem dlaczego mój poprzedni xlt też się wyłączał 
W DFXie także,też mi się to przydażyło kilkakrotnie np. rozkopując miejscówki,ale w końcu skumałem o co chodzi oczywiście po głębszych naradach ze znajomymi.POZDRAWIAM EMKA