zmiana ustawienia fabrycznego
zmiana ustawienia fabrycznego
czy można zoptymalizować fabryczne ustawienie strojenia do gruntu w Tesoro uMax i Ciboli .Czytałem gdzieś,że ma trochę "zapasu" na wewnętrznym potencjometrze.Chodzi mi o Tesoraki sprzedawane w Denar Gdynia.
Re: zmiana ustawienia fabrycznego
Tak można. Ale jeśli ktoś ma świadomość jak ważna jest regulacja wpływu gruntu nie powinien kupować wykrywacza bez niej, tylko od razu wejść w wyższe modele. Każde otwarcie wykrywacza celem dokonania regulacji to ryzyko albo pomyłki (pokręcenie złym potencjometrem) albo zerwania jakiegoś kabelka, których w Tesoro jest gęsto.
Kupując Cibolę w Denarze otrzyma Pan instrukcję nielegalnie przerobioną z mojego starszego tłumaczenia (każdy sam sobie możne zobaczyć, które strony mają inna czcionkę), więc na serwis u mnie nie ma co liczyć.
proscan
Kupując Cibolę w Denarze otrzyma Pan instrukcję nielegalnie przerobioną z mojego starszego tłumaczenia (każdy sam sobie możne zobaczyć, które strony mają inna czcionkę), więc na serwis u mnie nie ma co liczyć.
proscan
do Proscana
Jeżeli dobrze zrozumiałem,to Pan również sprzedaje wykrywacze Tesoro?
Jeżeli tak,to po nabyciu pewnego doświadczenia po swój następny model
zwrócę się do Pana,tym bardziej,że jestem mieszkańcem Opolszczyzny.
Szkoda,że zamknąłem sobie drogę do korzystania z Pana umiejętności,ale
mimo wszystko dziękuję za odpowiedź.
Jeżeli tak,to po nabyciu pewnego doświadczenia po swój następny model
zwrócę się do Pana,tym bardziej,że jestem mieszkańcem Opolszczyzny.
Szkoda,że zamknąłem sobie drogę do korzystania z Pana umiejętności,ale
mimo wszystko dziękuję za odpowiedź.
Jeżeli dobrze zrozumiałem,to Pan również sprzedaje wykrywacze Tesoro?
Nie. Nie zajmuje się sprzedażą żadnych wykrywaczy.
proscan
Korekta fabrycznej nastawy gruntu w Ciboli wydaje się być prosta (trzeba przede wszystkim zapamiętać pierwotne ustawienie, aby wiedzieć do czego powrócić, gdy okaże się że się przekombinowało). W innym wątku przedstawiam linki do tego, jak tego dokonać.
M.
M.
Do ProScana
Mistrzu-jestem również początkującym użytkownikiem komputera i nijak
nie mogę znaleźć linku do demonstracji podkręcania wewn.potencjometru
ustawienia gruntu w Ciboli-będę wdzięczny za podanie go na tym poście.
nie mogę znaleźć linku do demonstracji podkręcania wewn.potencjometru
ustawienia gruntu w Ciboli-będę wdzięczny za podanie go na tym poście.
ProScan pisze:Każde otwarcie wykrywacza celem dokonania regulacji to ryzyko albo pomyłki (pokręcenie złym potencjometrem) albo zerwania jakiegoś kabelka, których w Tesoro jest gęsto.
proscan
Gąszcz kabli w Tejonie:
Kabelki są dość sztywne, strach to rozciągać, a po zerwaniu czegokolwiek łatwo wpaść w panikę
.