do użytkowników Tesoro DeLeona

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
sianko60

do użytkowników Tesoro DeLeona

Post autor: sianko60 »

Bardzo proszę kolegów o pomoc,czy ktoś z was może rozebrac wtyczkę łączącą kabel z puszką.Podczas chodzenia wykrywacz mocno mi się wzbudzał.na "gorąco" rozebrałem w lesie wtyczkę i stwierdziłem że jeden kabel jest odlutowany ,podczas manipulacji odpadły mi wszystkie ,problem w tym że teraz nie mam pojęcia jaki kolor do jakiego pinu.Przy każdym pinie jest numer.AAA jeszcze jedno pytanko czy kabel koloru niebieskiego w waszych DeLeonach też jest luźny,znaczy sie nie wykorzystany??Bardzo prosze was o pomoc .
ProScan
Właściciel

Re: do użytkowników Tesoro DeLeona

Post autor: ProScan »

W ostatnim tygodniu na allegro poszły dwa deleony (jeden za 1200coś, a drugi za 900coś) - czy to nie aby jeden z nich (ten tańszy miał podobno uszkodzony kabel).

Tak czy owak, kolory powinny być takie:

1. Pomarańczowy
2. pusty
3. Fioletowy
4. Szary
5. Ekran

Lepiej kolegów nie prosić o podawanie kolorów, bo jeszcze sami sobie przewody pozrywają i będzie bieda. :lol:

:pa

proscan

PS
Znalazłem:

http://www.allegromat.pl/aukcja41083

http://www.allegromat.pl/aukcja41084
sianko60

Serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź.jeśli chodzi o aukcje na Allegro to żaden ze sprzedanych DeLeonów nie należał do mnie,nawet napisałem do jednego z tych sprzedającego czy nie zechciał by tego sprawdzic ale widocznie nie miał czasu bo nie otrzymałem odpowiedzi.I wtedy przypomniałem sobie o waszym forum.Tak czy siak w poniedziałek zadzwonię do firmy,bo jednak nie obejdzie się bez wysłania wykrywacza do was.Już tłumaczę dlaczego.Wiedziałem na 100 % w którym miejscu ma byc przewód szary i ekran, brakowało mi tylko wiedzy o pomarańczowym i fioletowym .więc na czuja chyba trafiłem kombinacje .ale po włączeniu i teście na monecie sygnał był przeciągnięty dokładnie taki jaki wykrywacze tesoro wydają z siebie nad kamieniami a nie krótki i "treściwy". Nie mam pojęcia z czego to wynika mam nadzieję że nic nie namotałem. Mimo że na waszym forum zarejestrowałem się dopiero wczoraj ,to już przez waszą firmę na przestrzeni może 5-6 lat przepuściłem dwa wykrywacze.Naprawione idealnie więc mam do was 100 % zaufania .
Ha ha ha Ale was teraz zareklamowałem,
Ale to niestety prawda.
ProScan
Właściciel

ale po włączeniu i teście na monecie sygnał był przeciągnięty dokładnie taki jaki wykrywacze tesoro wydają z siebie nad kamieniami a nie krótki i "treściwy".
A zasilanie na 100% sprawne?
przez waszą firmę na przestrzeni może 5-6 lat przepuściłem dwa wykrywacze. Naprawione idealnie więc mam do was 100 % zaufania .
Ha ha ha Ale was teraz zareklamowałem,
W takim razie, nawet nie pytam nawet skąd pochodzi wykrywacz.

;)

proscan
sianko60

nie kumam pytania? deleonek przyleciał jakieś 3 lata temu z US.A zasilanie raczej na 100 % sprawne ,może w dalszym ciągu jest jakieś przebicie na kablach.
ProScan
Właściciel

Ja o nic nie pytałem, poza zasilaniem. A system kontroli napięcia w Tesoro jest do d..., bo już kilkukrotnie dostawałem wykrywacze do naprawy (albo zapytania), po czym okazywało się, że to wina napięcia.

A włączanie wykrywacza ze słuchawkami na uszach grozi uszkodzeniem bębenków. :dodu

:pa

proscan
ODPOWIEDZ