Serwis a marka wykrywacza?

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
killbil

Serwis a marka wykrywacza?

Post autor: killbil »

Witam

Chcialem sie zapytac ktore wykrywacze naprawia Pan najwiecej znaczy sie,ktorej marki? :?: (wiem ze to bardzo duzo zalezy od uzytkownikow ale czy moze sie Pan wypowiedziec?)

dziekuje i pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: Serwis a marka wykrywacza?

Post autor: ProScan »

Odpowiedź jest prosta - najwięcej naprawiam Whitesów.

Nie dlatego, że sie psują na potęgę, ale dlatego że jest to najpopularniejsza marka w Polsce, chociaż mocno depcze jej po piętach Minelab.

Powtarzam - najwięcej naprawiam tego co jest najpopularniejsze i czego jest najwięcej.

Naprawiałem kiedyś rosyjski wykrywacz. JEDEN ! Wyobrażacie sobie?! Tylko jeden :!: Wspaniale ! Ale... To był chyba jedyny ruski wykrywacz w Polsce....

I tak wiem że jakiś głupek wyciągnie wniosek, że White's to awaryjna marka*, ale mam nadzieję, że moje forum czytają ludzie o IQ>=100.

:pa

proscan

*) Kiedyś jakiś matoł zarzucił mi, że polecam innym te sprzęty które najpardziej się psują. Oj, nie brakuje palantów na tym świecie, nie brakuje...
Ostatnio zmieniony pn maja 15, 2006 8:28 pm przez ProScan, łącznie zmieniany 1 raz.
ProScan
Właściciel

Aha. Dodam jeszcze istotną moim zaniem rzecz:

Podejmując decyzję o zakupie, zapytaj lepiej czy dany wykrywacz da się wogóle naprawić. Ja nie naprawiam wszystkich marek. Zapytaj napierw sprzedawcę gdzie można naprawić sprzęt po okresie gwarancyjnym. Następnie skontaktuj się z tym serwisem i zapytaj jakie są przykładowe ceny napraw.

To będzie zdecydowanie rozsądniejszy krok, niż pytanie o taką statystykę jw (wiadomo, są kłamstwa, duże kłamstawa i STATYSTYKA).

proscan
killbil

Witam
dzieki za odpowiedz
teraz mam jeszcze jedno pytanko ,co najbardziej psuje sie ,ulega zniszczeniu w tych wykrywaczach? Co naprawia Pan najwiecej w nich?

dzieki i pozdrawiam
ProScan
Właściciel

To do znajduje się na zewnątrz czyli kable, gałki, potencjometry, sondy, wyświetlacze, klawiatury, przełączniki, przyciski, wszelkie elementy mechaniczne.

Ogólnie, to co jest narażone na zewnętrzne działanie (zwłaszcza nieostrożność użytkownika).

Elektronika psuje się żadko - jeśli już, to najczęściej jest to spowodowane albo złym zasilaniem, albo zalaniem wodą, albo grzebaniem kogoś kto się na elektronice (lub wykrywaczach) nie zna.

proscan
killbil

ProScan pisze:To co znajduje się na zewnątrz czyli kable, gałki, potencjometry, sondy, wyświetlacze, klawiatury, przełączniki, przyciski, wszelkie elementy mechaniczne.

Witam
dziekuje za odpowiedz
i mam rozumiec ze napisal Pan to w takiej kolejnosci jak sie maja usterki najczesciej psujace tak?
kable, gałki, potencjometry, sondy, wyświetlacze, klawiatury, przełączniki, przyciski,

a co Pan ma na mysli mowiac galki ?

p.s. mowimy tutaj o tych dwoch wykrywaczach o ktorych wspomnial Pan ?

dziekuje i pozdrawiam :pa
ProScan
Właściciel

Nie. Ja nie prowadzę statystyki. Wymieniłem to co się psuje najczęściej, bez jakiejś szczególnej kolejności.

Gałka - to czym się reguluje.

Mówimy o wszystkich wykrywaczach które naprawiam - czyli o sprzęcie porządnym. Na rynku krąży całkiem sporo wykrywaczy pozaklasowych, które nie nadają się do użytku w momencie sprzedaży. Takich w ogóle nie naprawiam.

Temat uważam za zamknięty.

proscan
piotr067

Post autor: piotr067 »

a co Pan powie o nastawach za pomocą przycisków (tych pod folją)powinny się psuć najrzadziej ale jednak.Nie są drogie ale potrafią psysporzyć problemów.Zwłaszcza mniej kumającym o zwykłym lutowaniu???
ProScan
Właściciel

A co to ma wspólnego z tematem?

To już chyba 10-ty od rzeczy wpis na forum dzisiaj.

Proszę zredukować swoją nadaktywność.

:nono

proscan
ODPOWIEDZ