Prośba o poradę

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Yahoo

Prośba o poradę

Post autor: Yahoo »

Witam, przymierzam się właśnie do zakupu nowego wykrywacza, lawiruje między Tesoro-Hot (cibola,tejon,vaquero) i Fisherem F5.

Prośba o poradę który byłby najlepszy na monetki, kolorek....itp (tylko drobnica)

Sugestie innych marek mile widziane.

Dotychczasowy sprzęt to :Fisher 1225-X (Bardzo miłe doświadczenia jednak przydało by się coś głębszego)

Pozdrawiam, i dziękuje za szybką odpowiedź. :P
ProScan
Właściciel

Re: Prośba o poradę

Post autor: ProScan »

Wymienione Tesoro nie mają wyświetlacza, więc to jakby inny segment.

F5 ma mniejszą sondę, więc pewnie będzie miał mniejszy zasięg od Tesoraków.

Mają być nowe czy używane?

Może coś z Minelaba - używanego Explorera za 2000 bez problemu można kupić, a nie rzadko taniej.

:pa

proscan

PS
Vaquero na gwarancji Denara (nie wiem ile jest warta) mam do sprzedania, bo testy zrobione (będą w Odkrywcy po nowym roku).
Yahoo

re:

Post autor: Yahoo »

dziękuję za szybką odpowiedź, co do poprzedniego postu to mój nowy wykrywacz może mieć wyswietlacz, lecz nie musi (pytanie na ile się przyda w terenie) na id specjalnie nie zależy (i tak przekłamuje, przynajmniej w f5).Więc rozważam poważnie opcję wykrywki bez wyswietlacza.

Wybrałem F5 ponieważ mam aktualnie fishera(1225x przywiązanie do marki) jednak mam koleżkę od wyjazdów który śmiga z cibolką i powiem szczerze iż podczas robionych przez nas testów potrafiła zadziwić. (pozytywnie) :P

co do vaquero, proszeo podanie ceny ew. sprzedaży, ponieważ rozważam zakup rówież używanego wykrywacza...

compaq@interia.pl
ProScan
Właściciel

Re: Prośba o poradę

Post autor: ProScan »

Fisher F5 nie ma nic wspólnego z Fisherem 1225, poza nazwą firmy (ale wytwórca inny).

By mieć przejście sentymentalne, należałoby brać 1266/1270.

Cibola to uproszczony Vaquero, bez strojenia do gruntu i bez trybu All Metal.

Zasięgi zasadniczo identyczne.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ