DETEKTOR RAMOWY PI META-X DOUBLEPOWER
DETEKTOR RAMOWY PI META-X DOUBLEPOWER
Jestem nowy na forum i mam pytanie do wszystkich którzy zetknęli się z detektorem ramowym pi meta-x DoublePower firmy meta-x , jak się sprawuje w terenie głębokość zasięgu itp. Byłbym wdzięczny za informacja.
Re: DETEKTOR RAMOWY PI META-X DOUBLEPOWER
Tutaj jest trochę ogólnych informacji o produktach tego producenta:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=888
Egzemplarz który testowałem był "dynamiczny" i nadawał się tylko do relatywnie małych przedmiotów, bo dostrajał się do dużych rzeczy (np. samochodu). Z resztą podobno wrócił do producenta celem zmiany oprogramowania, ale dalej tematem się nie interesowałem.
Rama PI musi mieć tryb statyczny. Jeśli ma możliwość autotuninig to dobrze, ale bez prawdziwego statyka nie spełni swego zadania.
proscan
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=888
Egzemplarz który testowałem był "dynamiczny" i nadawał się tylko do relatywnie małych przedmiotów, bo dostrajał się do dużych rzeczy (np. samochodu). Z resztą podobno wrócił do producenta celem zmiany oprogramowania, ale dalej tematem się nie interesowałem.
Rama PI musi mieć tryb statyczny. Jeśli ma możliwość autotuninig to dobrze, ale bez prawdziwego statyka nie spełni swego zadania.
proscan
Trudno wyobrazić sobie posługiwanie się ramą pracującą w dynamiku. Z założenia rama ma duże rozmiary i konieczność utrzymania jej w ciągłym ruchu byłaby bez sensu.
Z założenia rama ma duże rozmiary i konieczność utrzymania jej w ciągłym ruchu byłaby bez sensu.
100% zgody.
Tym bardziej, że po znalezieniu czegoś, trzeba się chwilę zatrzymać, ponamierzać, upewnić się co do sygnału itd.
Tak więc urządzenie które automatycznie dostraja się do metalu nie nadaje się do szukania dużych rzeczy (musielibyśmy oddalać się na kilka metrów, by uniknąć dostrojenia do znaleziska).
proscan
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:40 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.
No ja niestety widziałem Twoją ramę i wiem jak działa. I nie wiem czy to było/jest double, czy triple power - jeśli jak poprzednik jest dynamiczna, to radzę omijać z daleka, chyba że ktoś potrzebuje ramę "z certyfikatem bezpieczeństwa do 2,5m", ale niekoniecznie zależy mu na znajdowaniu.
Pieprzenie o milczących zadowolonych klientach... U kogo ja to słyszałem...?
Ja znam 3 osoby które miały praktyczną styczność z Twoim wyrobem typu rama PI (nie wiem jaki model) i każda miała zastrzeżenia natury poważnej. Nie liczę Roberta, który był zachwycony i zachwalał pod niebiosy (a tu zonk), bo on je sprzedawał.
A dogryzam (inaczej mówiąc jestem szczery do bólu) Ci za swój wstyd, którego się najadłem. Poza tym bardzo nie lubię pyszałków. Żeby jeszcze było czym się pysznić...
proscan
Pieprzenie o milczących zadowolonych klientach... U kogo ja to słyszałem...?
Ja znam 3 osoby które miały praktyczną styczność z Twoim wyrobem typu rama PI (nie wiem jaki model) i każda miała zastrzeżenia natury poważnej. Nie liczę Roberta, który był zachwycony i zachwalał pod niebiosy (a tu zonk), bo on je sprzedawał.
A dogryzam (inaczej mówiąc jestem szczery do bólu) Ci za swój wstyd, którego się najadłem. Poza tym bardzo nie lubię pyszałków. Żeby jeszcze było czym się pysznić...
proscan
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:40 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.
Nudny Proscanie, ja nie mam czasu na tego typu dyskusje. Twoje opinie mnie zupełnie nie interesują.
Tak, wiem że Cię nie interesują. Ty wiesz lepiej, jak każdy zarozumialec.
Ale nie dla Ciebie je wypowiadam
Do diabła! Przecież to Ty jesteś pokazowym pyszałkiem. Nie widzisz tego "dobry człowieku".
Przyjmuję do wiadomości, że są tacy ludzie, którzy tak mnie postrzegają. Zastanowię się nad tym.
Proszę kolejnych ewentualnych dyskutantów o trzymanie się tematu wątku. Chętnie posłucham(y) wypowiedzi użytkowników wszelkiego rodzaju ram, a najlepiej ramy Meta-X.
proscan
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:41 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.
Uczestnikom tego wątku mam dobrą radę. Najlepiej jest kupić detektor ramowy Lorenz DeepMax3, a jeszcze lepiej z Dataloggerem.
Tak się traci wiarygodność, dając nieszczere rady.
proscan
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:41 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarek-pol1
Panowie BARDZO proszę.....!!!!
Zastanawiam się nad tą ramą i konkluzja jest oczywista! Panie Mrand, czy rama jest dynamiczna? Jeżeli tak to istnieje błąd w założeniu na poziomie projektu i to jest oczywiste bez sprawdzania sprzętu, a to oznacza, że Pańskie oburzenie jest nieuzasadnione. Jeżeli Rama pracuje w trybie statycznym to Pan Proscan się myli. Nie zauważyłem krytyki co do jakości wykonania..... Z całym szacunkiem do obu Panów J. Połatyński
Zastanawiam się nad tą ramą i konkluzja jest oczywista! Panie Mrand, czy rama jest dynamiczna? Jeżeli tak to istnieje błąd w założeniu na poziomie projektu i to jest oczywiste bez sprawdzania sprzętu, a to oznacza, że Pańskie oburzenie jest nieuzasadnione. Jeżeli Rama pracuje w trybie statycznym to Pan Proscan się myli. Nie zauważyłem krytyki co do jakości wykonania..... Z całym szacunkiem do obu Panów J. Połatyński
...
(Były) kolega Mrand zupełnie stracił kontakt z rzeczywistością, gdyż nic nie było zmieniane w tym wątku.
proscan
proscan
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:42 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.