whites dla archeo

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
jaksa

whites dla archeo

Post autor: jaksa »

Witam Panie Piotrze,znowu mam pytanie :oops: Zastanawiam się nad wyborem wykrywacza MXT Tracker ,Matrix M6,Prizm 6.Czy te modele trzymają nastawy po wyłączeniu,jak jest z automatycznym strojeniem do gruntu,czy zasięgi spadają?Irytuje mnie regulacja spustem ale może się przyzwyczję.Nieukrywam że głównym powodem wyboru marki jest możliwość serwisowania przez Pana.W opcji był jeszcze sovereign,fisher f5,ace 250,ale chyba odpuszczę(serwis).Wspólpracuję z archeologami na nadzorach,teraz mam przeszukiwać ziemię z wykopu pod kątem żelaza i monet ,który z nich wybrać.Niestety musiałem w lecie sprzedać mojego muszkietera i teraz mam problem co wybrać.Docelowo mam ochotę na MXT ale na razie brak kasy.Jak się ma matrix do prizma 6,w takich pracach?Pozdrawiam i dzięki za test 3900 w ostatnim ,,odkrywcy,,czekałem na niego lata całe :D
ProScan
Właściciel

Re: whites dla archeo

Post autor: ProScan »

Nie ma co przesadzać z tym serwisem, aczkolwiek faktycznie do niektórych firm będzie trudniej i drożej dostać podzespoły zamienne.

Matrixa do tego typu roboty raczej nie polecam - to moneciak. Prizm VI to nowy detektor, mało znany i nie miałem go w rękach. Z tego co wiem, nie traci ustawień po wyłączeniu zasilania. Ale co do nastaw gruntu, to nie mam pewności - dobrą praktyką jest dostrajanie co jakiś czas, a zwłaszcza po ponownym włączeniu, więc nawet jeśli nie, to nie uznałbym tego za wadę.

A na używanego MXT budżet za mały? XLT obecnie można relatywnie tanio kupić.

dzięki za test 3900 w ostatnim ,,odkrywcy,,czekałem na niego lata całe

A więc ktoś to jednak czyta! ;)

:pa

proscan
jaksa

MXT

Post autor: jaksa »

Jeżeli używany MXT to tylko od Pana,wtedy mam pewność że nie wyrzuciłem kasy w błoto,żałuję mojego muszkietera ale zdarzylo się że dopadła mnie choroba ,brak kasy no i musiałem sprzedać, 5 letni sprzęt wyglądał jak nowy bez najmniejszej usterki przez cały okres :cry: ,przyzwycziłem się do minelabów miałem możliwość sprawdzić kilka i uważam je za ,,odkurzacze,, do takich spraw,solidna konstrukcja prosta obsługa no ale te koszty i problemy(cena,czas,serwis).
Ile mógłby kosztować MXT używany ,oczywiście z instrukcją i serwisem? :D
ProScan
Właściciel

Re: whites dla archeo

Post autor: ProScan »

Nie handluję wykrywaczami, więc nic nie mogę zaproponować. Na allegro widuję MXT w okolicach 2 tys.

Muszkietery < 1000zł.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ