poszukuje wykrywacz do monet do kwoty 1500

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
grabarz

poszukuje wykrywacz do monet do kwoty 1500

Post autor: grabarz »

proszę o poradę najbardziej kompetentną osobę,ponieważ im więcej czytam tym więcej pojawia się sprzecznych opinii.poszukuje wykrywacz do monet do kwoty 1500 zł.będzie to mój pierwszy wykrywacz.moje typy to nowa proxima nowy f4 lub używany x-terra50 lub używana f5 z tym ,że nigdy niewiadomo na jaką używkę się trafi.bardzo cenie sobie pana profesjonalizm i będę wdzięczny za pana sugestie.a może pan ma jakiś sprzęt dla mnie na sprzedaż?
ProScan
Właściciel

Re: poszukuje wykrywacz do monet do kwoty 1500

Post autor: ProScan »

Witam na forum,

Z Pana wyborów widzę, że chodzi o sprzęt z identyfikacją.

Proxima - sprzęt uniwersalny. W moim odczuciu chyba zbyt złożony dla początkującego.

F4 - sprzęt OK (także uniwersalny), zasięgi zadowalające, ręczne strojenie do gruntu, tryb statyczny (do poszukiwań monet raczej nieprzydatny). Mam zastrzeżenia co do jakości (zwłaszcza panel z z klawiszami foliowymi).

F5 - ten wykrywacz mi się podoba, ale nie wiem czy dla początkującego będzie dobry.

X50 - bardzo przyjemny sprzęt, relatywnie wysoka jakość i europejski serwis (a nie USA jw). Na używki bym uważał, bo można się naciąć, a naprawy mogą nie być bezproblemowe (co słusznie też Pan zauważa).

Jeśli ma Pan do mnie zaufanie, to bardzo mi miło - ja nie ryzykując niczego śmiało mogę polecić na początek ACE 250. To najlepszy wykrywacz na rynku na monety w kwocie do 1000zł. W zestawie z dwiema sondami kosztuje bodaj 1100zł. Bardzo mało awaryjny, o wysokiej jakości, dobrych zasięgach.

Napisano o nim bardzo wiele w różnych miejscach, także tutaj. Całkowicie szczerze radzę zainteresować się tym wykrywaczem.

Wiem że jest wyszydzany przez niektórych, ale proszę się nie przejmować każdą głupotą, którą można wyczytać w internecie.

:pa

proscan
grabarz

dziękuje za radę

Post autor: grabarz »

dziękuje panu bardzo za radę,jestem bardzo wdzięczny.myśle ,że może wyskrobie jedszcze 200pln i zdecyduje się na f5.chcę kupić wykrywacz ktury będzie którego osiągi będą dla mnie zadowalające przez jakieś 2-3lata.myślę że z pomocą pana forum pradzę sobie z jego obsługą.pozdrawiam
ODPOWIEDZ