Wutam,
Na forum " Odkrywcy " uzyskałem taką informację o mozliwości
zastosowania , niestandardowych cewek , do wykrywacza Prizma 6 T : ..."
Jeśli się na niego zdecydujesz nie będziesz zawiedziony,warto zainwestować w
dodatkowe cewki 950 i shooter DD" ...Chciałbym zapytać , czy można stosować
, takze , inne cewki i jakich zabiegów to wymaga ?Jaki jest koszt takiej "
operacji" jeśli jest potrzebna?
Druga kwestia dotyczy wykrywacza Garret MH CX.Znów posłużę się
cytatami.: ..." Wyczytałem na forum proscana że do cx-sów pasują cewki do
ace. Trzeba tylko zmienić wtyk. Ta większa cewka od ace na pewno zwiększyła
by zasięg, a jest stosunkowo tania." i " ...Mam taką wersje z cewkom z ACE
i muszę powiedzieć że zasięg znacznie sie poprawił, waga sprzętu spadła.
Wykrywacz bardzo fajny na monetki i do tego można z niego zrobić two-boxa co
się doskonale sprawdza przy militarce..."Pytanie - czy taka przeróbka jest
zasadna , biorąc pod uwagę możliwość zastosowania standardowych cewek do
tego wykrywacza?Czy znacząco wpływa na zwiększenie zasięgu, bo kwestia wagi
nie jest , dla mnie aż tak istotna , chociaż wolałbym , by była
nniejsza...Czy , ewentualnie mógłby Pan dokonać takiej adaptacji i jaki
byłby tego koszt?
Próbowałem znależć wątki o cewkach na forum , ale nie udało się:)), więc zakładam nowy temat.
Pozdrawiam serdecznie.
Gopherus
Niestandardowe cewki do Prizma 6 T i Garreta MH CX
Re: Niestandardowe cewki do Prizma 6 T i Garreta MH CX
Witam,
Z sondami Prizm nie bawiłem się dotąd - nie wiem.
Co do Garretta, to zależy jaki CX. Te nowsze CX Plusy mają już te nowe wtyki i bez żadnych przeróbek powinny pasować do sond ACE. _ uwaga - Dealer Garretta prostuje tą informację poniżej!
Nie potwierdzam natomiast, jakoby sondy 6x9 miały jakieś szczególnie lepsze zasięgi (moim zdaniem są takie same), jak sondy 8 cali stosowane niegdyś w CX-ach. Co innego sonda 9x12 (przyrosty zasięgów można oszacować tutaj: http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... 0&start=12)
O koszty proszę pytać przez email. Tutaj mogę napisać, że przejście ze "starej" sondy Garretta na nowy wtyk wykonuję gratis (w zamian za stary wtyk).

proscan
Co do Garretta, to zależy jaki CX. Te nowsze CX Plusy mają już te nowe wtyki i bez żadnych przeróbek powinny pasować do sond ACE. _ uwaga - Dealer Garretta prostuje tą informację poniżej!
Nie potwierdzam natomiast, jakoby sondy 6x9 miały jakieś szczególnie lepsze zasięgi (moim zdaniem są takie same), jak sondy 8 cali stosowane niegdyś w CX-ach. Co innego sonda 9x12 (przyrosty zasięgów można oszacować tutaj: http://www.poszukiwanieskarbow.com/Foru ... 0&start=12)
O koszty proszę pytać przez email. Tutaj mogę napisać, że przejście ze "starej" sondy Garretta na nowy wtyk wykonuję gratis (w zamian za stary wtyk).
proscan
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 12:44 am przez ProScan, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dziękuję!
najnowsze cx plusy maja nowe czarne cewki ale wtyk ze sprezynowa koszulka jak stare (jest kompatybilnosc w tyl) i sondy od ace nie pasuja, moze po przelutowaniu wtyczki, nie mniej CX sie juz skonczyl, garrett OFICJALNIE zakonczyl produkcje Master Hunter CX Plus i od stycznia nie sa dostepne nawet w USA (ewentualnie resztki magazynowe)ProScan pisze:Witam,
Co do Garretta, to zależy jaki CX. Te nowsze CX Plusy mają już te nowe wtyki i bez żadnych przeróbek powinny pasować do sond ACE.
proscan
Oops - to dziękuję za sprostowanie mylnej informacji

Myślę że to dobra wiadomość dla wszystkich posiadaczy CX-ów (mam na myśli tą o tym wtyku, a nie o zaprzestaniu produkcji).

proscan
Myślę że to dobra wiadomość dla wszystkich posiadaczy CX-ów (mam na myśli tą o tym wtyku, a nie o zaprzestaniu produkcji).
proscan