DFX -Uszkodzone gniazdo Jack i zacinający się spust
DFX -Uszkodzone gniazdo Jack i zacinający się spust
Witam.Mam problem z gniazdem słuchawek-nie zawsze jest pełen kontakt tzn. muszę obracać wtykiem aby uzyskać fonię/występuje to na różnych słuchawkach :Whites,Koss/Także spust nie zawsze"odbija" czasem muszę mu pomóc w powrocie do środkowej pozycji.Czasami gdy występuje problem ze słuchawkami wykrywacz przestaje pracować stabilnie/sprawdzone na 3 różnych cewkach/.Proszę o pomoc i określenie ceny naprawy.Pozdrawiam
Re: DFX -Uszkodzone gniazdo Jack i zacinający się spust
Witam,
Uszkodzenia gniazd słuchawkowych występują bardzo rzadko - o wiele częściej uszkodzona jest wtyczka od słuchawek (i na to bym stawiał w tym przypadku). Jakość wtyków słuchawkowych zwykle jest do niczego, nawet tych dobrych firm.
Można spróbować przemyć alkoholem technicznym (absolutnie nie używać spray-ów typ Kontakt i tego typu świństwa. Jak nie pomoże, to do wymiany ...
Nie widzę związku ze słuchawkami, chyba ze niestabilność objawia się problemami z sygnałem akustycznym.
proscan
problem z gniazdem słuchawek-nie zawsze jest pełen kontakt tzn. muszę obracać wtykiem aby uzyskać fonię/występuje to na różnych słuchawkach :Whites,Koss/
Uszkodzenia gniazd słuchawkowych występują bardzo rzadko - o wiele częściej uszkodzona jest wtyczka od słuchawek (i na to bym stawiał w tym przypadku). Jakość wtyków słuchawkowych zwykle jest do niczego, nawet tych dobrych firm.
Także spust nie zawsze"odbija" czasem muszę mu pomóc w powrocie do środkowej pozycji.
Można spróbować przemyć alkoholem technicznym (absolutnie nie używać spray-ów typ Kontakt i tego typu świństwa. Jak nie pomoże, to do wymiany ...
Czasami gdy występuje problem ze słuchawkami wykrywacz przestaje pracować stabilnie/sprawdzone na 3 różnych cewkach/
Nie widzę związku ze słuchawkami, chyba ze niestabilność objawia się problemami z sygnałem akustycznym.
proscan
w moim dfx często odkręcała się śrubka mocująca gniazdo słuchawkowe, początkowo myślałem że to słuchawki potem że uszkodzone jest gniazdo, a przyczyna była bardzo banalna. wystarczyło dokręcić śrubkę i po problemie 
Gawron masz rację, miałem luźną nakrętkę mocująca gniazdo.Z tym że niestety jest zerwany gwint gniazda/plastik/ i nie mogę znaleźć grubszej nakrętki aby dokręcić gniazdo.Dzięki za pomoc.
Pytanie do ProScana-jeśli nie uda mi się zamocować gniazda-czy mogę przysłać wykrywacz do naprawy?
Pytanie do ProScana-jeśli nie uda mi się zamocować gniazda-czy mogę przysłać wykrywacz do naprawy?
Można, tylko proszę nie zapomnieć o tym: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236
proscan
proscan
Niestety nie udało się.Wykrywacz wysłałem dzisiaj.Powinien być jutro lub pojutrze na miejscu.Pozdrawiam
Proszę załączyć także słuchawki. Gniazdo wymienię - nie będziemy bawili się w jego naprawę.
proscan
PS
Aha - wysłany. No trudno.
proscan
PS
Aha - wysłany. No trudno.
Niestety wysłałem już bez słuchawek.Jeśli są niezbędne to wyślę dodatkową paczkę.Pozdrawiam
Niezbędne nie są, skoro i tak gniazdo zepsute (bo gwint zerwany). Ale może się okazać, że wtyczka słuchawek także jest do d...
Nieszczęścia chodzą parami.
proscan
Nieszczęścia chodzą parami.
proscan
Tak - dotarł.
Gniazdko wymienione.
Proszę się określić co robimy ze spustem, bo u mnie działa. Mogę przemyć, albo wymienić.
Sonda jest OK.
Szybka ekranu ma wgniecenie.
Brakuje zatyczki rurki.
proscan
Gniazdko wymienione.
Proszę się określić co robimy ze spustem, bo u mnie działa. Mogę przemyć, albo wymienić.
Sonda jest OK.
Szybka ekranu ma wgniecenie.
Brakuje zatyczki rurki.
proscan
Witam ponownie.Ekran posiadał to wgniecenie/W momencie zakupu z drugiej ręki/ i w niczym to nie przeszkadza.Zatyczka została u mnie.Jeśli działa to proszę tylko o przemycie.Dziękuję za błyskawiczną naprawę.Pozdrawiam
OK - zatem jutro postaram się odesłać.
proscan
proscan
Wykrywacz dotarł.Wszystko gra.Jeszcze raz dziękuję za błyskawiczną naprawę.Pozdrawiam
Naprawa była zrobiona od ręki, bo sprawa była czysta i oczywista, za to na pocztę 3 dni jechałem
proscan
proscan