Dokupic sondę 12" do GTI 1500 czy kupić Proximę

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Casper101

Dokupic sondę 12" do GTI 1500 czy kupić Proximę

Post autor: Casper101 »

Witam.
Jestem posiadaczem GTI1500 z cewką standardową 9.
Zastanawiam się nad Rutusem Proxima. Chciałbym się poradzić, czy warto kupić Proxime czy lepiej dokupić cewke 12.5" do Garreta?
Głownie interesuje mnie drobinica, kolor.
Pozdrawiam.

P.S Porównując oba wykrywacze... który wygrywa pod względem zasięgu?
ProScan
Właściciel

Re: Dokupic sondę 12" do GTI 1500 czy kupić Proximę

Post autor: ProScan »

Witam,

1500 chyba nie miałem nawet w rękach (to taki prawie GTI bez trybu statycznego i z okrojonym nieco Target Imaging i bez strojenia do gruntu), więc o zasięgu nic nie powiem (a Proximę w rękach trzymałem góra kilka minut).

Nie wiem czy byłaby to zmiana dla samej zmiany, czy miałoby to jakiś dodatkowy sens.

Dodatkowa sonda na pewno powiększy zasięg, ale czy warto wydawać równowartość połowy wartości wykrywacza by upgrade-ować stary sprzęt? Jeśli już, to tylko cewka-używka do tego wykrywacza.

:pa

proscan
Casper101

Re: Dokupic sondę 12" do GTI 1500 czy kupić Proximę

Post autor: Casper101 »

Dzieki za dobrą rade,zdecyduje sie na nową proksimę a GTI zatrzymam i porównam osiągi,dopiero zadecyduje.Z praktyki co wiem o osiągach GTI 1500 na dyskryminacji to monetki wilkosci pieciozłotówki miedzine wyciągałem do 30 cm,jest on troche męczący co do wagi,po 2-3 godz ma się juz dosc a poza tym nieżle się sprawuje.
ODPOWIEDZ