Witam serdecznie.
Mam jedno pytanie czy ktoś wie może jak się demontuje osłonę cewki Whites DFX.Może to głupie pytanie ale boje się że ją uszkodzę podczas demontażu.
Pozdrawiam
T.P
Demontaż osłony cewki w Whites DFX
Re: Demontaż osłony cewki w Whites DFX
Skoro nie chce sama zejść (dziwne
) to proszę najpierw wszystkie krawędzie delikatnie "objechać" wkładając cienki, ale nie za ostry nóż lub inne ostrze. Po tym zabiegu powinno pójść łatwiej. Można jeszcze próbować podważać, ale tutaj boję się doradzać na odległość, bo nie chcę mieć popękanej osłonki na sumieniu.
I wszystko z wyczuciem!

proscan
I wszystko z wyczuciem!
proscan
Takie historie się zdarzają kiedy między osłonkę a cewkę dostanie się piasek lub inny brud ! Miałem podobny problem kiedy kupiłem DFX-a w USA a poprzedni właściciel nigdy chyba nie zdejmował osłonki a ja wyraźnie słyszałem że tam coś pod osłonką się przemieszcza
Okazało się że była tam "fura" piasku . Osłonkę ściągnąłem za pomocą cienkiego noża , maczając wcześniej cewkę w ciepłej wodzie i tak jak pisze Piotr wyżej wszystko robić z wyczuciem
Teraz osłonę cewki zdejmuję i czyszczę po każdym wypadzie
Życzę powodzenia !

Kumulus
Okazało się że była tam "fura" piasku . Osłonkę ściągnąłem za pomocą cienkiego noża , maczając wcześniej cewkę w ciepłej wodzie i tak jak pisze Piotr wyżej wszystko robić z wyczuciem
Teraz osłonę cewki zdejmuję i czyszczę po każdym wypadzie
Życzę powodzenia !
Kumulus
Dziękuje za odpowiedz. udało mi się ją ściągnąć
Pozdrawiam
t.p
Pozdrawiam
t.p
Witam!
No własnie jak to jest z myciem ciepła wodą ?
Zawsze staram się opłukiwać sondę wodą o temp. pokojowej żeby nie narazać na gwałtowne zmiany temp.
Czy myciem w gorącej wodzie mozna sobie załatwić cewkę ?
No własnie jak to jest z myciem ciepła wodą ?
Zawsze staram się opłukiwać sondę wodą o temp. pokojowej żeby nie narazać na gwałtowne zmiany temp.
Czy myciem w gorącej wodzie mozna sobie załatwić cewkę ?
Nie polecam polewania wrzątkiem.
Panowie! Zdrowy rozsądek wystarczy.

proscan
Panowie! Zdrowy rozsądek wystarczy.
proscan