Wymiana Proximy na White's 5900/6000 di pro sl?
Wymiana Proximy na White's 5900/6000 di pro sl?
Witam. Zastanawiam się nad wymianą Proximy na Whitsa 5900 lub 6000. Proxime kupiłem z myśla o szukaniu militariów tych stalowych i drobnych kolorków typu odznak. Jednak bardzo się rozczarowałem, ponieważ rutus na pracy statycznej nie ma dyskryminacji dzwiękowej i wyje mi na każdy złom. Czy wymiana jej na jednego z powyższych Whitsów będzie dobrą decyzją? Przewertowałem testy z Odkrywcy, jednak potrzebuje rady od fachowca, który zna te sprzęty. Drugą sprawą jest czy Whites może konkurować z hs 3 który pracuje na cewce 37 cm? Ogólnie szukając w terenie nastawiam się na te głębsze wkopy, które inni pomineli.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Wymiana Proximy na White's 5900/6000 di pro sl?
5900/6000 ani na dynamiku ani statyku nie ma identyfikacji tonowej. na statyku nie ma żadnej dyskryminacji. a do hs3 nie ma co go przyrównywać jest bez porównania lepszy
W Odkrywcy wyraźnie w tabelce jest zaznaczone ze ma dyskryminacje na pracy statycznej.
Jest dyskryminacja w trybie statycznym TR/DISC, ale nie ma wówczas regulacji wpływu gruntu. Wskazania miernika pokazują rodzaj wykrytego przedmiotu (przy typowych ograniczeniach) niezależnie od wybranego trybu pracy.
Ja nie wiem co potrafi Proxima, więc się nie wypowiadam. Wiem że ma tryb mieszany - on nie jest zadowalający?
HS-3 w porównaniu do 5900/6000 to ubogi krewny. A zasięg (na co?) nie mówi wszystkiego o wykrywaczu.

proscan
Ja nie wiem co potrafi Proxima, więc się nie wypowiadam. Wiem że ma tryb mieszany - on nie jest zadowalający?
HS-3 w porównaniu do 5900/6000 to ubogi krewny. A zasięg (na co?) nie mówi wszystkiego o wykrywaczu.
proscan
Tak jak kolega Gawron napisał, niema identyfikacji tonowej, natomiast jest dostępna na wskaźniku w trybie dynamicznym i jak statycznym. Tryb statyczny, jest wyśmienitym trybem do poszukiwania wszelkiego rodzaju militari, kuferków , skrzyneczek i kaneczek. Z powodzeniem używam White's 5900 Sl od około dwunastu lat, z sondą 12" firmy Jimmy Sierra.
Ten zestaw, choć trąca myszami, jest najlepszym moim narzędziem jaki kiedykolwiek miałem do tych celów. Na temat tych sprzętów wiele napisano, tu i w otchłani internetu. Wiem że kolega Mrand, dorabia do nich tonową identyfikację, wiele można znaleźć na tym portalu, wystarczy poszukać.
Pozdrawiam
Mintaj
Ten zestaw, choć trąca myszami, jest najlepszym moim narzędziem jaki kiedykolwiek miałem do tych celów. Na temat tych sprzętów wiele napisano, tu i w otchłani internetu. Wiem że kolega Mrand, dorabia do nich tonową identyfikację, wiele można znaleźć na tym portalu, wystarczy poszukać.
Pozdrawiam
Mintaj
Za krótko jeszcze sie Proxima bawię, ale wydaje mi się, że id w trybie statycznym Proxima ma na wyswietlaczu czyli dokładnie jak w Whites na wskaźniku. Jeśli chcesz id tonową to chodząc w trybie mixa jak najbardziej ją masz. Ustawienie trybu dyskryminacji na jeden dzwięk ułatwia dużo sprawę. Poprawcie mnie jesli coś pokęciłem bo bylem z nią moze kilka razy w terenie.
Może źle wytłumaczyłem problem. Chodzi mi o to czy w tym whits's jak uruchomie prace statyczną i włącze dyskryminacje to wykrywacz nie będzie sygnalizował drobnych stalowych przedmiotów?
Będzie tak jak piszesz w trybie "TR DISC"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ok. Czyli na tej nastawie wykrywacz będzie działał w trybie statycznym i nie będą sygnalizowane drobne stalowe przedmioty ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tak, ale by być bardziej precyzyjnym, będzie to zależeć od nastawy pokrętła DISC.

proscan
proscan