Explorer II cichy głośnik

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
mateusz_506

Explorer II cichy głośnik

Post autor: mateusz_506 »

witam
chyba padł mi głosnik, bo wczoraj chciałem pochodzic na polu bez słuchawek a tu z głosnika przy ustawieniu głośniości na max słychac bardzo cichutkie dzwięki,zaznaczam ze juz robiłem reset wykrywacza i dalej tak samo,czy to poważna sprawa czy tylko jakiś kabel sie naderwał (miałem taka sytuacje w tesoro ze kabel był naderwany i z głosnika charczało) a tu poprostu dzięki sa bardzo ciche.
Czy damy rade cos z tym zrobić.
mateusz
ProScan
Właściciel

Re: Explorer II cichy głośnik

Post autor: ProScan »

Czy damy rade cos z tym zrobić.
Ja się tym nie zajmę, chyba że był Pan moim klientem.

Czy problem słuchawek nie dotyczy? Być możne wystarczy sprawdzić gniazdo słuchawkowe, gdzie znajduje się wyłącznik głośnika.

:pa

proscan
mateusz_506

problem dotyczy tylko głosnika,wykrywacz działa i wydaje dzwieki ale bardzo cichutkie,niemiałem okazji być Pana klijentem.
ProScan
Właściciel

Proszę zatem o kontakt z Vikingiem. Nie sądzę by był jakiś większy problem z ewentualną wymianą głośnika.

proscan
mateusz_506

sprawa uległa zmiane
mianowicie dzis po właczeniu wykrywacza głosnik zadziałał ale było słychać metaliczy dzwięk po przejżdzaniu nad metalem ,takie jakby charczenie po chwili głośnik znów stął sie cichy,dzis w słuchawkach tez czasem słysząłem ten metaliczny dzwięk,wydaje mi sie jak by cos było luźne w środku wykrywacza.Prosze o diagnoze czy to aby głosnik, czy cos sie poluzowało.
KrisssK

Post autor: KrisssK »

Proscan już ci wskazał podejrzewaną przyczynę, sprawdziłeś?
ProScan
Właściciel

Jeśli są jakieś zniekształcenia na głośniku i słuchawkach to może oznaczać, że uszkodzenie nie jest trywialne. Raczej nie jest to wina gniazda.

Ale nie jestem w stanie dać diagnozy bez wykrywacza i nie słysząc tego co się dzieje.

W kazdym razie całej prawdy nie znamy, a sytuacja jak widzimy jest zmienna (chyba że kolega coś grzebie w wykrywaczu).

proscan
mateusz_506

nic nie grzebałem,nieznam sie na tym,poprostu wykrywacz jeździł w bagażniku i może go wytrzęsło i dlatego zadziałał głosnik przez chwile :)
ProScan
Właściciel

Powtarzam:
Ja się tym nie zajmę, chyba że był Pan moim klientem.
Poza tym rozmowy które prowadzę przez forum, email czy telefon to nie diagnostyka. Tylko sobie dywagujemy! To wcale nie musi być wina głośnika!

Obserwuję taki mechanizm; ustalam na odległość coś co wydaje się być uszkodzone (np. głośnik) po czym dostaję wykrywacz do wymiany głośnika (np. bez baterii, bez czegoś tam - bo po co, skoro do wymiany głośnika #-o) - a problem tak naprawdę leży nie wiadomo gdzie.

W sprawie serwisu Minelaba u mnie, tak jasno jak tyko umiałem, wyraziłem się tutaj:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1881

proscan
mateusz_506

własnie dowiedziałem sie w wikingu że naprawy pogwarancyjne obejmują tylko sprzęty kupione u nich w firmie czyli jeśli dobrze rozumiem jeśli wykrywacz nie został zakupiony u nich a np: z zagranicy/z rynku wtórnego/itd to oni mi go nie naprawią czyli radz sobie sam :)
ProScan
Właściciel

No to teraz do producenta - Pani "manażer" napisała (przypominam):
Cytat:
[...] Be assured that, we also wish to avoid any disappointment for our customers and in that effort, we are always at their disposal as are the services of Viking. We would be happy if you can redirect any communications from customers that need support and we will do our best to facilitate as always. In that way, despite changes, the customers interests can be supported.

Co znaczy w wolnym tłumaczeniu:

Cytat:
Także chcemy uniknąć jakiegokolwiek rozczarowania ze strony klientów i dlatego zarówno my jak i Viking jesteśmy do ich dyspozycji. Bylibyśmy zadowoleni, gdyby ProScan mógł przekierowywać wszelkie zapytania ze strony klientów potrzebujących pomocy, a my będziemy robić wszystko, jak do tej pory, by im sprostać. Tym sposobem, pomimo zmian jakie zaszły, interesy naszych klientów będą mogły być zaspokojone.
Jakoś nic tutaj nie ma, że można liczyć tylko na pomoc w przypadku sprzętu kupionego w kraju.

Ale to nie pierwszy raz, gdy "manażer" nie wie co mówi.

proscan
Zapytanie_email

Post autor: Zapytanie_email »

Witam ! Mam mały problem z moim Minelabem , problem polega na cichym dzwięku z głośnika gdy podłącze słuchawki jest ok ale bez słuchawek dzwiek jest bardzo cichy .W wykrywaczu ma dzwięk ustawiony na max
! za wszelkie info bardzo Panu dziękuję !
ProScan
Właściciel

Odpowiedź jak wyżej.

proscan
ODPOWIEDZ