MD 3006

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

MD 3006

Post autor: Zapytanie_email »

Cześć.

Mam pytanie. nie dawno kupiłem wykrywacz MD-3006. czy on coś ze sobą reprezentuje za odpowiedz z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: MD 3006

Post autor: ProScan »

Witam,

Jest to dosyć prymitywny detektor do poszukiwań przypowierzchniowych. Dobry na plażę i inne podobne miejsca.

Można też szukać łusek, w miejscach gdzie nie leżą zbyt głęboko.

Gdyby spytał mnie Pan przed zakupem, stanowczo odradziłbym zakup.

:pa

proscan
gregor001

Post autor: gregor001 »

Witam serdecznie
W prawdzie nie kupiłem md 3006 ale mam go obecnie do dyspozycji istotnie jest trudny do poszukiwań ale nie do końca prawdą jest to co piszą użytkownicy drogiego markowego sprzętu , że to zabawka i nic nie da się tym znaleźć , otóż przy pomocy tego wykrywacza znajdowałam na głębokościach 20-30 cm pociski kaliber 7.62 w pojedynczych sztukach czyli nie w jakiejś kupie ale pojedyncze sztuki jak również malutkie meteoryty średnicy ok 1-2 cm , o dużych przedmiotach nie wspominam bo to raczej oczywiste ;-)
Witcher

Post autor: Witcher »

Meteoryty szukane były na antarktydzkie, pustyni czy gdzieś w Polsce?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Znalezienie meteorytu w Polsce jest możliwe, ale graniczy z cudem nawet najlepszym wykrywaczem (nie mówię o żelaznych - bo to prostsze).

Natomiast o MD 3006 napisałem powyżej i w zasadzie podtrzymuję swoje zdanie. Micronta 4003 to był mój pierwszy osobisty wykrywacz z dyskryminacją jakieś 25 lat temu.

:pa

proscan
robhunt86

Post autor: robhunt86 »

raz miałem styczność z wykrywaczem z serii md :)
jakieś 3lata temu w pracy zauważyłem ze leży koło mieszkania pudełko po md wiec zagadałem do właściciela
okazało się ze z tym biega kilka tyg. i nawet sobie chwali
przez ten czas w sumie znalazł kilka monetek i kupę odłamków =D> :roll:
niektórzy mają małe wymagania... kupić zabawkę dziecku ok
ale żeby stary "chłop" z tym latał normalnie wstyd #-o :lol: :P
ODPOWIEDZ