Zakupy w Kellyco ??

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Kumulus

Re: Zakupy w Kellyco ??

Post autor: Kumulus »

proszę wybaczyć taki mały off topic :oops:
Czy z Kellyco "nieoficjalnie" wysyłają do Polski , bo oficjalnie ,przynajmniej Whitesa chyba nie wyślą ???

:pa

Kumulus
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Kellyco nie lubię, ale zdaje się że wysyłają do Polski bez problemu.

proscan
Mintaj

Post autor: Mintaj »

Tak, Kellyco bez problemu wysyła do Polski. Nawet można płacić przez Western Union. :shock:
Tylko zakup w tej firmie, na 100% jest nagradzany 22% podatkiem vat i 3% cłem. #-o
ProScan
Właściciel

A przy okazji - ile kosztuje przesyła z firmy K?

Miałem przypadki że wykrywacze "nówki" prosto z Kellyco był tak naprawdę "refurbished" (czyli po naprawie), a wykrywacz podwodny od razu nabierał wody przy pierwszym zejsciu.

Ale czego spodziewać się po firmie, która handluje wykrywaczami dalekiego zasięgu?

proscan
Mintaj

Post autor: Mintaj »

Wysyłka wykrywacza kosztowała mnie 58$.
W sumie koszt zakupu, po wizycie i odbiorze w Urzędzie Celnym, był prawie zbliżony do ceny u warszawskiego dystrybutora. Jedyny z tego pozytywny aspekt, to ten że jest tolerowana gwarancja w Szkocji.
Niech to będzie dla innych ostrzeżeniem, a dla mnie nauczką przed takimi zakupami w USA.
Smutni panowie z UC, twardo chodzą po ziemi i wszelkie opowiadane przez nas bajeczki, kończą się kubłem zimnej wody wylanej na głowę.
Trzeba się liczyć, na pewno z przedstawieniem wydruku płatności za kupiony przedmiot w sklepie internetowym z aukcji lub ogłoszenia. Jeśli się niema kogoś bliskiego zza wielką wodą, to lepiej sobie darować tam zakupy. Chyba że pan premier powtórzy, cud z przed dwóch lat i dolar będzie kosztował mniej niż 2 złote. :D
ProScan
Właściciel

Tak na marginesie przypominam, że ceny w sklepach USA są cenami netto. Amerykaninowi który kupi w takim sklepie doliczą podatek stanowy (kilka procent) - chyba że jest z innego stanu. A nam doliczają podatek VAT (wiemy ile) na granicy.

proscan
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

Oczywiscie na wszystko jest sposób,nawet na wykrywacze z Usa.
Nie bede się wdawal w szczegóły,jak dotąd zero problemów,towar do wartośco około 52 $ nie jest objety żadnymi należnościami celnymi.
Poczytajcie o firmie POLAMER.

POZDR.
słaby

Post autor: słaby »

Kontenery f-my polamer też od czasu do czasu idą na cło. Sprawdzone. Ostatnimi czasy firma ta słono sobie liczy za wszelkiego rodzaju przepakowywanie paczek , dopisywanie "GIFT" i podobne " usługi" określane mianem servis.
ODPOWIEDZ