Detektory do precyzyjnego namierzania do szukania w ścianach
Detektory do precyzyjnego namierzania do szukania w ścianach
Witam wszystkich forumowiczów, mam pytanie który z detektorów jest najlepszy do namierzania skrytek w ścianach (zakładając, że są już namierzone). Do wyboru u Vikinga są następujące: Fisher F-Point, Garrett Pro-Pointer, White's Bullseye. Czy posiadają tryb statyczny? Proszę o jakieś informacje na powyższy temat. Pozdrawiam. 
Re: Detektory do precyzyjnego namierzania do szukania w ścianach
do namierzania skrytek w ścianach (zakładając, że są już namierzone)
Czegoś nie rozumiem w tym zdaniu
Fpointa ani Pro-pointera nie miałem. Bullseye jest statyczny.
Myślę że żaden z nich nie nadaje się do szukania skrytek w ścianie.
proscan
Chodziło mi o to, który z tych wykrywaczy bardziej nadaje się do określania głębokości zalegania fantów w ścianach. A tak w ogóle to do czego te wykrywacze są przeznaczone? 
To są wykrywacze do namierzania czegoś co się znalazło w ziemi zwykłym wykrywaczem (chodzi o precyzję).
Do szukania w ścianie lepszy będzie zwykły wykrywacz z małą sondą i trybem statycznym.
proscan
Do szukania w ścianie lepszy będzie zwykły wykrywacz z małą sondą i trybem statycznym.
proscan
OK. Ale czy te małe detektory wykrywają jakieś metalowe przedmioty
w ścianach. Czy w ogóle w murze mogą cokolwiek wykryć? Jeżeli tak to na ile centymetrów. Chodzi mi głównie o ściany w starym budownictwie m.in z kamienia wapiennego. ... Koledzy pomóżcie !!!:smt017
w ścianach. Czy w ogóle w murze mogą cokolwiek wykryć? Jeżeli tak to na ile centymetrów. Chodzi mi głównie o ściany w starym budownictwie m.in z kamienia wapiennego. ... Koledzy pomóżcie !!!:smt017
Pinpointery o które pytasz mają mniej więcej taki zasieg:
http://www.youtube.com/watch?v=qNZNFHxBqHE
Używa się ich do precyzyjnego namierzenia fanta w wykopanej ziemi a nie do szukania skrytek w ścianach.
http://www.youtube.com/watch?v=qNZNFHxBqHE
Używa się ich do precyzyjnego namierzenia fanta w wykopanej ziemi a nie do szukania skrytek w ścianach.
Dzięki KrisssK, chciałem namierzać fanty w ścianach jakimś małym detektorem, najmniejsze są właśnie te do precyzyjnego namierzania ale z tego co widziałem to mają dość małe zasięgi w powietrzu zatem w ścianie będą one jeszcze gorsze. Poszukam innego rozwiązania. Pozdrawiam.