W MXT różnice w głośności między najmocniejszymi i najsłabszymi sygnałami jest b. duża. Głośność w słuchawkach na max pozwala wychwycić najdrobniejsze przedmioty, ale niech tylko trafi się coś dużego i płytkiego: słuchawki odskakują od uszu. Bez słuchawek podobnie. Przy mocnych sygnałach słychać mnie cztery razy dalej niż widać
Ogranicznik poziomu głośności
Ogranicznik poziomu głośności
Witam. Od dłuższego czasu poszukuję jakiegoś schematu prostej przeróbki słuchawek, która umożliwiałaby obniżenie poziomu głośności najmocniejszych sygnałów, przy jednoczesnym zachowaniu(podbiciu) głośności tych najsłabszych
. Chodzę z White'sem MXT i brakuje mi takiej funkcji jak w xlt. Nazywała się chyba Modulation. Umożliwiała ona wyrównanie poziomów dźwięku od najsłabszych i najmocniejszych sygnałów.
W MXT różnice w głośności między najmocniejszymi i najsłabszymi sygnałami jest b. duża. Głośność w słuchawkach na max pozwala wychwycić najdrobniejsze przedmioty, ale niech tylko trafi się coś dużego i płytkiego: słuchawki odskakują od uszu. Bez słuchawek podobnie. Przy mocnych sygnałach słychać mnie cztery razy dalej niż widać
. Z tego, co udało mi się znaleźć, na stronie Mranda był kiedyś schemat takiej przeróbki. Niestety strona zmieniła zawartość i schemat zniknął. Jeśliby ktoś posiadał takowy, to proszę o informację
. Pozdrawiam.
Re: Ogranicznik poziomu głośności
Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi, ale można spróbować to popełnić.
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=15845
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=15845
Dzięki Mintaj, za podesłanie linka. Właśnie tego szukałem. Pozdrawiam serdecznie. R.
Zrobiłem i powiem, że nawet działa
. Jeszcze raz dzięki za link
.
Wiem że było to 3 lata temu. Napiszecie że jest na geotechu ale ja z geotechem nie mam już siły. Co chwila mam się tam na nowo rejestrować. Wiem że nie tylko ja mam takie problemy. Może ktoś wrzuci ten ogranicznik tu na forum. Buduje Whitesa i takie coś może się do tej wykrywki przydać. Ten Whites zapowiada się na wspaniały wymiatacz.
Wysłałem w emailu zrzut dyskusji na Geotech. Mrand zdaje się (o ile pamięć mnie nie zawodzi) wykasował z mojego forum ten schemat, więc zapewne nie życzyłby sobie, żeby tu się znów pojawił.

proscan
proscan