Sovereign kontra Quatro MP a może ACE z dużą cewką ?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
wolf73

Sovereign kontra Quatro MP a może ACE z dużą cewką ?

Post autor: wolf73 »

Witam. Mam prośbę o radę, który z tych dwóch wykrywaczy kupić? Minelab sovereign GT ( http://allegro.pl/minelab-sovereign-gt-i1211335567.html ) czy Quatro MP ( http://allegro.pl/minelab-quattro-mp-ce ... 53883.html ) A może w ogóle z nich zrezygnować i kupić tańszego ACE 250 i dokupić do niego największą cewkę DeTecha lub Proformance POwer DD 10x14" ? Dodatkowo chciałbym się poradzić w sprawie cewek DeTecha? Czy technologia BBS i FBS sprawuje się podczas ich użytkowania tak samo jak na oryginalnych cewkach Minelaba? Aktualnie użytkuje Bonty Huntera Quick Drew II z cewką 10''. Chciałem przejść na lepszy sprzęt a na powyższych wykrywaczach się nie znam. W plener wychodzę 3-4 razy w miesiącu. Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: Sovereign kontra Quatro MP a może ACE z dużą cewką ?

Post autor: ProScan »

Przy takim wyborze sugerowałbym raczej Quattro, bo technologia podobna do Sovereigna + wiele udogodnień i lepsza ergonomia.

ACE z dużą sondą to jakieś wynaturzenie - cewka w cenie wykrywacza. Nie potrafiłbym się mentalnie przestawić na machanie czymś takim :)

O sondach Detecha już było - nie są gorsze od oryginału.

:pa

proscan
wolf73

Soveraign kontra Quatro MP a może ACE z dużą cewką ?

Dzięki za radę. Postaram się z niej skorzystać.Widziałem już takie rozwiązanie z ACE. Mamy naród zdolnych kombinatorów :D Gdzie mogę znaleźć opis tych cewek DeTech i ich współpracy z Minelabami? Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Ja też widziałem jakiś ruski filmik, na którym ACE z dużą sondą Detech miał być lepszy od Xterry (co może być prawdą, jeśli weźmie się wielką monetę miedzianą i terrkę 18kHz).
opis tych cewek DeTech i ich współpracy z Minelabami?
W Odkrywcy testując MXT opisywaliśmy różne sondy Detecha - ale współpraca z Minelabami? Proszę na forach szukać opinii (tylko odsiewać ziarno od plew).

:pa

proscan
wolf73

Soveraign kontra Quatro MP a może ACE z dużą cewką ?

Dzięki. :D
warwick

Post autor: warwick »

Witam,
do swojego Quattro mam dwie cewki Minelab'a i dwie Detech'a - każda z nich jest inna więc nie będę ich porównywał pod względem zasięgów natomiast co mogę powiedzieć to to, że Detech'y wydają odrobinę fałszywych sygnałów ( np.takich z powietrza) oraz są minimalnie czulsze na wstrząsy ( np. puknięcie o korzeń itp)

Specjalnie użyłem takich słów ( odrobinę i minimalnie ) bo różnice między obiema firmami, pod względami jakie opisałem, są u mnie... minimalne :)

Detech'y jakich używam to : 18" Excelerator II EQ2 Pro i 10"x14" Excelerator EQ2 Pro

Sondy Minelab'a to : FSB 800 i FSB 1050

pozdr.warwick
ODPOWIEDZ