Ukryte funkcje w Minelab Explorer XS?

Dział poświęcony przeróbkom w wykrywaczach fabrycznych dokonywanych przez użytkowników i firmy zewnętrzne. Pytania o sposoby, możliwości, sensowność, korzyści, niebezpieczeństwa itp.
newmc

Ukryte funkcje w Minelab Explorer XS?

Post autor: newmc »

Znalazlem takie coś,z tekstu jesli dobrze zrozumialem w ME XS są ukryte i nie wykorzystane funkcje.Panowie z Minelaba chyba uznali że są mało przydatne i nie znalazly się w menu.Może Proscan jako najbardziej swiadomy w tej materii cos napisze,lub ktos naciskał kilka klawiszy i cos mu dziwnego wyskoczyło na wyświetlaczu?
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?t=16008
ProScan
Właściciel

Re: Ukryte funkcje w Minelab Explorer XS?

Post autor: ProScan »

Nie znam sposobu wejścia do tej funkcji. Nie wiadomo w jakiej wersji oprogramowania była stosowana (może w żadnej dostępnej komercyjnie?).

To tylko nerwowa reakcja marketingowców Minelaba na tryb Analyze w Spectra V3.

White's pewnie gdyby chciał też nie jedno mógłby pokazać w ukrytych opcjach. Jako ciekawostkę mogę przypomnieć, ze Spectrum miał ukrytą sekwencję do krótkiej melodyjki jaką można sobie było zagrać na wykrywaczu (było opisana w jednej z książek nt tego wykrywacza i niektórzy lubią przyszpanować znajomością tej sekwencji - ja jej nie znam).

:pa

proscan
newmc

Dzisiaj nowe pytanie.
na jednym z forow,ktos"modernizowal" ME,rozebral panel celem naprawy i zamiescil malo czytelne fotki.
Na fotce jest widoczny panel z przycickami jaki jest ukryty pod "maskownica".Na panelu sa dwa dodatkowe przyciski.Kolega poinformowal mnie iz cos takiego dokladnie jest,ale nie sprawdzal i nie uruchomil rozebranego wykrywacza .Ukryte przyciski znajduja sie miedzy POWER a MENU i miedzy BACK a BACKLIGHT.
Czy ktos sprawdzal co to za przyciski?
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

To prawda - są tam dwa pola kontaktowe, ale nie mają blaszek i są nieaktywne. Nie wiem do czego służą.

:pa

proscan
newmc

Odnosnie pierwszego pytania,o sinusoide na wyswietlaczu.Czytalem iz ktos napisal w tej sprawie do Minelaba.odpowiedz ponoc byla wymijajaca.Jest cos takiego w modelu XS,nie podali jak uruchomic a dokladnie odpowiedzieli iz sluzy w celach diagnostyczno-serwisowych i nie jest to przydatne uzytkownikom.
ODPOWIEDZ