cewka Minelab BBS Tornado 8"

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
maślana

cewka Minelab BBS Tornado 8"

Post autor: maślana »

czy ktoś miał styczność i może coś sensownego napisać?przeznaczenie tej sondy znam i takiej szukam,ale czy ma ktoś konkretne spostrzeżenia,bo niechciałbym żałować wydanych 500zł.nie widząc różnicy w stosunku do 10"
ProScan
Właściciel

Re: cewka Minelab BBS Tornado 8"

Post autor: ProScan »

Ja tylko wygłoszę swoją opinię, że nie dałbym więcej jak 250zł za ta sondę.

:pa

proscan
maślana

a propo ceny no właśnie,przeglądałem ofertę vik. i niektóre sondy o podobnej konstrukcji innych producentów kosztują połowę czyli dokładnie 250zł.Czy jesteśmy zmuszeni bulić kasę za logo i legendę marki bądź danego modelu,czy rzeczywiście produkcja tego sprzętu jest kosztowna,a inni(producenci) wysługują się żółtymi malutkimi rączkami?
ProScan
Właściciel

Swego czasu sondy Minelaba były robione w Irlandii (także przez polskie ręce). Ale miejsce montażu nie wyznacza ceny (raczej zarobek producenta).

Pisząc o kwocie 250zł miałem na myśli, że lepiej poszukać czegoś używanego, bo ta sonda nie będzie używana non stop i 500zł to za dużo, by płacić za coś, czego będziemy używać sporadycznie.

proscan

Nowe sondy za 250zł to zapewne sondy Bounty Hunter - te relatywnie są dwa razy marniejsze niż Minelaba - więc proporcja się zgadza.
maślana

w vikingu niema tych sond,orientujecie się gdzie mogę dostać taką od ręki?
ProScan
Właściciel

Na pewno znajdzie się ktoś, kto zechce sprzedać taką sondę, bo z moich obserwacji wynika, że zwykle poszukiwane są sondy 10 cali.

proscan
ziela4rz

Post autor: ziela4rz »

Witam
Gdybyś był zainteresowany zamiana 10" na 8" lub kupnem za 250 zł 8" to pisz na na maila grzesiek0581@vp.pl . Chodzę z nią powiem że bardzo czuła na naprawdę drobne przedmioty,ładnie łapie cienkie sreberka ale ma gorszy zasięg od 10".
Pozdrawiam
mateusz_506

Post autor: mateusz_506 »

mam 10 celowa ta czarną od expolorera II bardzo mało chodzoną bo wole 8 celi jesli jestes zainteresowany wymiana pisz do mnie.
ProScan
Właściciel

...ale sondy Explorer nie pasują do Sovereigna :smt102

proscan
ODPOWIEDZ