Witam!
Chciałbym aby mógł Pan mi pomóc w wyborze odpowiedniego wykrywacza. Do tej pory chodziłem z Jablem i Ace 150, więc nie będzie to moja pierwszy detektor. Kopałem militarkę oraz drobnicę, lecz nowy wykrywacz chciałby typowo na pola. Myśle, że moge przeznaczyć 1200 zł (max. 1500 ale o tym później). Od wykrywacza wymagam łatwości w obsłudze oraz skuteczności. Przeglądając fora i czytając opinie użytkowników wytypowałem pare wykrywaczy, które myśle mogą mi odpowiadać. Są to: Fisher F4 lub F5 (bardziej skłaniam się ku F5), Prizm 5G lub Delta 4000 z dwoma cewkami.
Który z nich będzie najlepszym rozwiązaniem?
Być może będzie możliwość, że na wykrywkę będe mógł przeznaczyć troszkę więcej tj. ok. 1500 zł. Czy w tej cenie moge kupić lepszy wykrywacz od tych w/w? Nie chce płacić 300 zł więcej za detektor, który dysponuje tymi samymi parametrami co inne i tańsze.
Pozdrawiam i licze na odpowiedź.
Wykrywacz do 1200 zł
Re: Wykrywacz do 1200 zł
Nie podam zasięgów (o F4 było w Odkrywcy), więc mogę tylko bardzo ogólnie i wymijająco odpowiedzieć, bo nie znam sprzętów.
Wymienione wykrywacze (poza Prizmem) to produkty First Texas, więc nie spodziewałbym się specjalnych różnic.
Poza tym coś nie tak z cenami (F5?)
Przewagę nad wymienionymi ma F4 ze strojeniem do gruntu. Prostota raczej po stronie Delty, a jakość wykonania - Whitesa.
No i skuteczność leży po stronie operatora, a nie wykrywacza.

proscan
PS
Ooops. Prizm 5G także ma strojenie do gruntu.
Wymienione wykrywacze (poza Prizmem) to produkty First Texas, więc nie spodziewałbym się specjalnych różnic.
Poza tym coś nie tak z cenami (F5?)
Przewagę nad wymienionymi ma F4 ze strojeniem do gruntu. Prostota raczej po stronie Delty, a jakość wykonania - Whitesa.
No i skuteczność leży po stronie operatora, a nie wykrywacza.
proscan
PS
Ooops. Prizm 5G także ma strojenie do gruntu.