compass challenger x-70
compass challenger x-70
Prosze o pomoc w ustawieniach tego wykrywacza .Jest to mój pierwszy wykrywacz analogowy i niemam pojęcia jak go obsługiwać .Z góry dziękuje
Re: compass challenger x-70
Proszę wypisać elementy regulacyjne, to pokrótce opiszę co do czego.
Mam oryginał instrukcji do X80 w pdf-e. Mogę przesłać.

proscan
Mam oryginał instrukcji do X80 w pdf-e. Mogę przesłać.
proscan
Witam z potencjometrów to niewiem tylko do czego służy target level i auto tune speed. Największy problem to strojenie do gruntu nie kumam o co w tym chodzi. Jeśli ma Pan instrukcje do x-80 to bardo proszę przesłać.Pozdrawiam
Target Level ma służyć do regulacji czułości układu identyfikacyjnego (na mierniku i tonalnie). Podobno ma wpływ na zasięg (bo oddziałuje na reakcje dźwiękowe) w trybach GB DISC.
Autotune Speed służy do ustalania czy wykrywacz ma być w pełni statyczny i zerowany ręcznie, czy pseudastatyczny z autozerowaniem, którego prędkość ustala się tym właśnie pokrętłem.
A strojenie do gruntu to chyba klasyczna czynność (?). Działa po naciśnięciu i zwolnieniu czarnego klawisza. Trzeba tak kręcić by sygnał wiodący się nie zmieniał przy zbliżaniu sondy do ziemi.
Instrukcję angielską wysłałem. 15MB.

proscan
Autotune Speed służy do ustalania czy wykrywacz ma być w pełni statyczny i zerowany ręcznie, czy pseudastatyczny z autozerowaniem, którego prędkość ustala się tym właśnie pokrętłem.
A strojenie do gruntu to chyba klasyczna czynność (?). Działa po naciśnięciu i zwolnieniu czarnego klawisza. Trzeba tak kręcić by sygnał wiodący się nie zmieniał przy zbliżaniu sondy do ziemi.
Instrukcję angielską wysłałem. 15MB.
proscan
Witam ponownie Dziekuje za instrukcje napewno sie przyda.POZDRAWIAM
Witam czy w razie jakis problemow to mozna go u Pana naprawic ?Po wstepnych testach w terenie okazalo sie, ze jak na tak wiekowy sprzed to niezle sobie daje rade. 
W razie możliwości technicznych, to czemu nie... Ale w przypadku tak zabytkowego urządzenia, to proszę nie liczyć, że wszystko, zawsze uda się zrobić.

proscan
proscan