Wilson Coin Select

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
marcinch1979

Wilson Coin Select

Post autor: marcinch1979 »

moge dosc tanio (chyba) kupic wykrywacz Wilson Coin Select, szukalem troche po sieci, ale poza paroma pytaniami z forum i info ze strony producenta niewiele znalazlem, czy mial ktos kiedys te stworzenie w rece, Proscanie w razie "W" wiedzialbys jak do tego sprzetu podejsc (co za pytanie normalne, ze bys wiedzial) :lol:
Cena o jaka kolezka pyta to na polskie zlote ok 700PLN
ProScan
Właściciel

Re: Wilson Coin Select

Post autor: ProScan »

To dosyć prymitywne urządzenia. Nie wiem zbyt wiele na ich temat. Podobno mają dobrą separację żelaza, ale zastrzegam - "podobno".

Test innego modelu jest tutaj: http://wwwdark.w.interia.pl/testy.htm#wils

Cena myślę adekwatna.

W razie czego myślę że dam radę naprawić (o ile nie rozgrzebany przez kogoś). Nie bardzo rozumiem tylko po co miałby być kupowany.

:pa

proscan
marcinch1979

potrzebuje cos taniego, z dobra separacja zelaza, do grzebania na londynskiej Tamizie, sprzety tam popularne to stare tesoraki (silver sabre) ze snajperkami, red heaty (nie pamietam modelu), no i wlasnie ten wilson, o ktorego pytam (sprzedawca zapewnia, ze niby wlasanie ma sobie radzic na tym "dywanie" z gwozdzi),
Tak dla zobrazowania jakie wykrywacz ma spelniac warunki:
-b. dobra separacja zelaza
- nie musi byc gleboki wystarczy mu zasieg dla drobnicy rzedu 3cali
ProScan
Właściciel

Nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć na temat tego wykrywacza, a zwłaszcza czy spełni pokładane w nim nadzieje.

Ciekawi mnie dlaczego Angole nie używają swoich statycznych CSCOPÓW, skoro zasięg nie jest najważniejszy - one z gwoździami radzą sobie dobrze.
Problem z gruntem?

proscan
marcinch1979

odpuszcze sobie tego wilsona, za malo o nim wiem, a nie chce tracic pieniedzy w cos co trudno bedzie odsprzedac.
Co do Csopow, o ktorych modelach myslisz, osobiscie bylem przekonany, ze wrecz przeciwnie, ze z gwozdziami bedzie problem, a mala popularnosc moze wynikac z braku malych cewek, nie wiem. Ostatnio furore robia zmodyfikowane przez Pentechnic Lasery Scout - Thames Version, ale troszke przesadzili z cena jak za ten wykrywacz.
ProScan
Właściciel

Mam na myśli praktycznie każdy model, oprócz CS5MX.

Choćby CS 660 lub 1220

Większość z nich ma malutkie (20cm) sondy w standardzie. Także ich okręt flagowy R1 ma dostępną małą sondę - bodaj 15cm.

Ten Scout to chyba zwykłe Compadre (albo Cutlass). A w Thames version pewnie wymienili tylko potencjometr do dyskryminacji, żeby precyzyjniej separować żelazo.

proscan
marcinch1979

jak na razie udalo mi sie kupic za pare funtow CS2M i jestem w ciezkim szoku, zelazo wycina wysmienicie, nawet wieksze kawalki, probowalem z wiertlem 12 - ladnie wyciete, gdy zblizylem do niego sreberko dawalo piekny sygnal, moneta dotykala wiertla i obojetnie czy byla pod czy lezala na wiertle sygnal byl idealny, teraz czekam, az wyzdrowieje i sprawdze go na Tamizie, w miedzy czasie sprobuje jeszcze "wyrwac" 660tke
Natan

Post autor: Natan »

Gdybyś był zainteresowany to mam CS 660 na zbyciu.
Pozdrawiam
Natan
ODPOWIEDZ