Fisher F5 czy Teknetics Gamma 6000

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
ascor39

Fisher F5 czy Teknetics Gamma 6000

Post autor: ascor39 »

Witam
Zamierzam zakupić wykrywacz metalu w cenie do około 1600 zł.
Najbardziej skłaniam się ku Fisher F5 lub Gamma 6000.
W przypadku gdybyście mieli wybierać tylko między tymi dwoma, to który jest lepszy.
Nie interesują mnie rutusy, smętki, sapery lub cibole. Na omegę 8000 mnie za bardzo nie stać, a mam wrażenie, że nie różni się osiągami za wiele od wskazanych wyżej.
Najlepiej gdyby wykrywka była uniwersalna zarówno na złom jak i na kolor.
Nie zawsze jednak można mieć wszystko dlatego bardziej skłaniałbym się na kolor.
Mile widziana opinia Pana Proscana.
pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: Fisher F5 czy Teknetics Gamma 6000

Post autor: ProScan »

Ja nie znam F5, więc trudno mi się wypowiedzieć. Wydaje mi się, że F5 jest odpowiednikiem bardziej Omegi a nie Gammy.

Co do różnic pomiędzy G i O to faktycznie nokautu raczej nie ma.

Na korzyść F5 przemawia sonda (podobają mi się te kopytka), a G ma bardzo długą gwarancję. Pewnie wykrywacz się znudzi nim upłynie.

W Gammie nie podoba mi się wgłębienie przy wyświetlaczu (może zbierać się w nim woda), ale jest znacznie zgrabniejszy od kluskowatego F5.

Podsumowując nie mam kategorycznej opinii co jest lepsze.

:pa

proscan
zdzichu

Post autor: zdzichu »

Gama ma lepszą identyfikacje znaleziska od f5 , rozszerzony zakres na żelazo o lepszą ergonomię , bierz bez wahania gamę

Tu masz to dobrze wyjaśnione http://translate.google.pl/translate?hl ... 2Cpage%3D1
ascor39

Post autor: ascor39 »

bardzo dziękuję za rady.
ODPOWIEDZ