Discovery TF-900 / TF-1200
Discovery TF-900 / TF-1200
Witam!
Czy ktoś miał w ręce ten nowszy model?. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć opisu co zostało poprawione/zmienione. Udało mi się wyszukać ofertę niemieckiego sklepu internetowego , ale tam posłużono się zdjęciem wcześniejszego modelu a opis rzekomego TF-1200 niczym się nie różni od TF900 .
Z tego co wyczytałem Discovery Electronic już nie funkcjonuje.
Czy to czasem nie wpływa negatywnie na możliwość naprawy w firmie Proscan ?
Czy nie ma to większego znaczenia bo white’s produkuje tożsame elementy, sondy które działają w obu wykrywaczach zamiennie( ?)
Pozdr.
Czy ktoś miał w ręce ten nowszy model?. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć opisu co zostało poprawione/zmienione. Udało mi się wyszukać ofertę niemieckiego sklepu internetowego , ale tam posłużono się zdjęciem wcześniejszego modelu a opis rzekomego TF-1200 niczym się nie różni od TF900 .
Z tego co wyczytałem Discovery Electronic już nie funkcjonuje.
Czy to czasem nie wpływa negatywnie na możliwość naprawy w firmie Proscan ?
Czy nie ma to większego znaczenia bo white’s produkuje tożsame elementy, sondy które działają w obu wykrywaczach zamiennie( ?)
Pozdr.
Re: Discovery TF-900 / TF-1200
TF 900 i TF 1200 to chyba to samo.
Tzn. w zeszłym roku z modelu TF 900 wyrugowano miernik wskazówkowy, by wprowadzić go na nowo w modelu TF-1200.
Z serwisem Discovery nie powinno być problemu u mnie.
proscan
Tzn. w zeszłym roku z modelu TF 900 wyrugowano miernik wskazówkowy, by wprowadzić go na nowo w modelu TF-1200.
Z serwisem Discovery nie powinno być problemu u mnie.
proscan
ok. dzięki za odp.
Żałuje tylko że nie zainteresowałem się tematem 3 m-ce temu, kiedy to nowiuśkie TF-y były wyprzedawane za 500$
Żałuje tylko że nie zainteresowałem się tematem 3 m-ce temu, kiedy to nowiuśkie TF-y były wyprzedawane za 500$

Niestety... rozmawiałem ze sprzedawcą . Zapasy sie juz wyczerpały. Z tego co pisano na forach to sprzedawał nawet z wysyłka darmową ( oczywiscie na terenie stanów)
To po ile teraz ma?
proscan
proscan
Discovery Electronics przestało istnieć . Tak wiec nowe TF-y nie sa juz dostepne nigdzie. Jedyna opcja to juz tylko uzywki z drugiej ręki.
Z tym Discovery to nie wiem jak to do końca jest. Masz może jakiegoś linka do wiarygodnej informacji?
Słyszałem że niedawno umarł niejaki Karbowski - wynalazca TM/TF. To chyba on stał za produkcją TF-a (a przy okazji sond dla Jimmi Sierra Normandiego). Natomiast Discovery to także moduły Treasure Baron i Georg Payne, a on chyba żyje.
Model TF 1200 wyszedł tygodnie temu. Ktoś przejął produkcję?
Ta układanka nie trzyma mi się kupy, więc chętnie się dowiem jak to naprawdę jest.
proscan
Słyszałem że niedawno umarł niejaki Karbowski - wynalazca TM/TF. To chyba on stał za produkcją TF-a (a przy okazji sond dla Jimmi Sierra Normandiego). Natomiast Discovery to także moduły Treasure Baron i Georg Payne, a on chyba żyje.
Model TF 1200 wyszedł tygodnie temu. Ktoś przejął produkcję?
Ta układanka nie trzyma mi się kupy, więc chętnie się dowiem jak to naprawdę jest.
proscan
niestety dysponuję tylko informacją od tego sprzedawcy:
Dla mnie jest to niepowetowana strata
the discovery is out of business they do not make tfs any longer
Dla mnie jest to niepowetowana strata