Fisher F2 niestabilność
-
Zapytanie_email
Fisher F2 niestabilność
Witam Pana
Popsucie wykrywacz objawia sie tym że gdy się go włączy strasznie piszczy.Napewno nie jest to wina bateri ani cewki,choć przy cewce 10 cm wykrywacz piszczy niby mniej a może nawet w cale(zepsuł mi sie w połowie wakacji i od tamtej pory leży w kartonie.dziś pójde sprawdzić).Nie mam żadnego znajomego żeby sprawdzić na standardowej cewce. Ale myśle że te NIE piszczenie na cewce 10 cm jest chwilowe bo pamietam ze jak mi się w tedy posuł to go sprawdzałem na tej cewce i było to samo.Więc już sam nie wiem.Zakazdym razem jest inaczej.To raz go włącze i na stan.cewce jest cisza(o myśle sie naprawił)ale w tedy nie reaguje na metale.To raz ja odepne cewkie i potrząsam elektroniko to nie pisczy. Ale na dzień dzisiejszy jest tak na 10 cm nie piszczy,na stand.szaleje,gdy odczepie sonde piszczy w tedy gdy jest na zerowej dyskryminacji.A jak wytne ikonkie IRON to nie piszczy.Ale myśle ze coś z alektroniko bo cyba nie powinien piszczeń bez cewki a już na pewno wcześniej tak nie było.(A te objawy sie nasilały ale w czesniej podczas chodzenia trwało to moze z minute ale teraz sie już wogóle nie da chodzić)Wykrywacz kupiłem uzywany na 4 miesięcznej gw.z chęcio zaoszczędzenia tych nie całych dwóch stów no i zaoszczędziłem:/.Radość z wykrywacza nie trwała długo.No i tu moje najważniejsze pytanie w jakich granicach lub dokładnie będzie trwała naprawa?Czekam na odpowiedz.Pozdrawiam.
Popsucie wykrywacz objawia sie tym że gdy się go włączy strasznie piszczy.Napewno nie jest to wina bateri ani cewki,choć przy cewce 10 cm wykrywacz piszczy niby mniej a może nawet w cale(zepsuł mi sie w połowie wakacji i od tamtej pory leży w kartonie.dziś pójde sprawdzić).Nie mam żadnego znajomego żeby sprawdzić na standardowej cewce. Ale myśle że te NIE piszczenie na cewce 10 cm jest chwilowe bo pamietam ze jak mi się w tedy posuł to go sprawdzałem na tej cewce i było to samo.Więc już sam nie wiem.Zakazdym razem jest inaczej.To raz go włącze i na stan.cewce jest cisza(o myśle sie naprawił)ale w tedy nie reaguje na metale.To raz ja odepne cewkie i potrząsam elektroniko to nie pisczy. Ale na dzień dzisiejszy jest tak na 10 cm nie piszczy,na stand.szaleje,gdy odczepie sonde piszczy w tedy gdy jest na zerowej dyskryminacji.A jak wytne ikonkie IRON to nie piszczy.Ale myśle ze coś z alektroniko bo cyba nie powinien piszczeń bez cewki a już na pewno wcześniej tak nie było.(A te objawy sie nasilały ale w czesniej podczas chodzenia trwało to moze z minute ale teraz sie już wogóle nie da chodzić)Wykrywacz kupiłem uzywany na 4 miesięcznej gw.z chęcio zaoszczędzenia tych nie całych dwóch stów no i zaoszczędziłem:/.Radość z wykrywacza nie trwała długo.No i tu moje najważniejsze pytanie w jakich granicach lub dokładnie będzie trwała naprawa?Czekam na odpowiedz.Pozdrawiam.
Re: Fisher F2 niestabilność
Witam,
Ja bym jednak stawiał na winę sondy, gdyż sam Pan pisze:

proscan
Ja bym jednak stawiał na winę sondy, gdyż sam Pan pisze:
Naprawami tych nowych Fisherów się nie zajmuję (bo są nierozbieralne - trzeba zniszczyć panel czołowy by je otworzyć), ale jeśli problem leży po stronie sondy, to mogę zobaczyć. W razie czego mogę naprawić starą lub sprzedać nową sondę.Na pewno nie jest to wina baterii ani cewki,choć przy cewce 10 cm wykrywacz piszczy niby mniej a może nawet w cale
proscan
hmm...już sam nie wiem.W sumie za ten panel bym się nie obraził.Nieważny wygląd aby dobrze działał.Jeśli Pan mówi ze to wina sondy to spróbuje kogoś znalezc co ma taki sam wyk.aby sprawdzić.Jeśli by było tak samo to podjął by się Pan tej naprawy?
Najpierw proszę sprawdzić na innej sondzie (albo przysłać do mnie do sprawdzenia).
Jeśli to nie jest wina sondy, to raczej nie podejmowałbym się.

proscan
Jeśli to nie jest wina sondy, to raczej nie podejmowałbym się.
proscan
Jednak była to wina sondy.Ile by kosztowała naprawa cewki?
W sondzie można tylko wymienić kabel. Strojenie sondy F2 (koncentryka 8cali) jest praktycznie niemożliwe.
Za wymianę kabla biorę .. o koszty proszę pytać na email. Ale najpierw sprawdzam, czy to ma w ogóle sens.
Mam też nową sondę.

proscan
Za wymianę kabla biorę .. o koszty proszę pytać na email. Ale najpierw sprawdzam, czy to ma w ogóle sens.
Mam też nową sondę.
proscan
-
Zapytanie_email
Witam. Zwracam się do państwa z prośbą o zasięgnięcie porady. Posiadam wykrywacz F4. Od jakiegoś czasu mam z nim problem. Sprzęt zachowuje się jak w przypadku obecności włączonego telefonu komórkowego. Wskazuje mnóstwo sygnałów, co nie jest w ogóle zgodne z rzeczywistością. W trakcie poszukiwań lokalizuje przedmioty, jednak przy tym, zasygnalizuje dużą ilość "fałszywych sygnałów". Wysłałem wykrywacz w ramach gwarancji do firmy z Warszawy. W odpowiedzi usłyszałem, że wykrywacz jest w 100% sprawny i posiada te same parametry co nowy sprzęt. Po odesłaniu mi wykrywacza, rzeczywiście przez pół godziny spisywał się bez większych zarzutów, jednak później wszystko wróciło do pierwotnego stanu. Wykrywacz wskazuje obecność metali, jednak daje także fałszywe sygnały, co uniemożliwia poszukiwania. Znalazłem w internecie podobną przypadłość i była to wina kabla. Podejrzewam w moim przypadku podobny defekt. Miałem przypadek, że przy szwankowaniu sprzętu, przeciągnąłem ręką po kablu i to na jakiś czas pomogło. Chciałbym się zapytać, czy w tym wypadku mogę zrobić coś we własnym zakresie, a jeżeli nie to jaki element zawiódł? Oraz ile kosztowałaby ewentualna naprawa w państwa serwisie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam,
Proszę się najpierw zapoznać z powyższym oraz z wątkiem:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1500
Podsumowując: sprawdzić na innych bateriach (alkalicznych) oraz na innej sondzie (ale o tych samych wymiarach).

proscan
Proszę się najpierw zapoznać z powyższym oraz z wątkiem:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1500
Podsumowując: sprawdzić na innych bateriach (alkalicznych) oraz na innej sondzie (ale o tych samych wymiarach).
proscan