Whites MXT Problem z zasięgiem a raczej jego brakiem
Whites MXT Problem z zasięgiem a raczej jego brakiem
Witam
Kupiłem używanego MXT no i powstał problem na testach powietrznych wykrywacz działa bez zarzutu (choć myślałem że będzie lepiej) lecz wystarczy nakryć monetke 2 cm grudką ziemi i dupa,nic jakby nakryć ją czapką niewidką,sprawdzane na dwóch cewkach,dodam że nie jest to mój pierwszy wykrywacz no i do tego pokrętłowiec w którym wiadomo o co chodzi i teraz nie wiem czy pozbywać sie go w tempie lotów kosmicznych czy też serwisować lub jest jakaś inna nieznana mi przyczyna
pozdrawiam
Rafi
Kupiłem używanego MXT no i powstał problem na testach powietrznych wykrywacz działa bez zarzutu (choć myślałem że będzie lepiej) lecz wystarczy nakryć monetke 2 cm grudką ziemi i dupa,nic jakby nakryć ją czapką niewidką,sprawdzane na dwóch cewkach,dodam że nie jest to mój pierwszy wykrywacz no i do tego pokrętłowiec w którym wiadomo o co chodzi i teraz nie wiem czy pozbywać sie go w tempie lotów kosmicznych czy też serwisować lub jest jakaś inna nieznana mi przyczyna
pozdrawiam
Rafi
Re: Whites MXT Problem z zasięgiem a raczej jego brakiem
A da się nastroić do gruntu?

proscan
proscan
ustawiam go na strojenie pompuje i w sumie tyle jest głuchy a wyświetlacz nie pokazuje nic
pzdr
pzdr
Muszę ciągnąc zeznania, jak na przesłuchaniu...
Co to znaczy głuchy?
Co się dzieje z sygnałem wiodącym? Czyżby go w ogóle nie było? Przycicha przy zniżaniu do ziemi?
proscan
Co to znaczy głuchy?
Co się dzieje z sygnałem wiodącym? Czyżby go w ogóle nie było? Przycicha przy zniżaniu do ziemi?
proscan
ustawiam na strojenie i jest cichy pompuje i cichy,wychodzi na to że brak sygnału wiodącego ,jest to mu pierwszy wykrywacz tego typu ale podejrzewam ze trudno coś schrzanić przy strojeniu,czy po dostrojeniu wyświetlacz coś powinien pokazać ?
Strojenie do gruntu bardzo prosto spieprzyć. Ja nadal nie wiem co Pan robi i (tym bardziej) czy dobrze.
Jeśli nie ma sygnału wiodącego, to trzeba go ustawić pokrętłem Threshold. Bez sygnału wiodącego nie można ustawić poprawnie strojenia do gruntu (czyli jednak da się spieprzyć!).
Po zakończeniu strojenia (sami o tym decydujemy), sygnał wiodący nie powinien się zmieniać znacząco podczas pompowania. Nie będzie żadnego komunikatu.

proscan
Jeśli nie ma sygnału wiodącego, to trzeba go ustawić pokrętłem Threshold. Bez sygnału wiodącego nie można ustawić poprawnie strojenia do gruntu (czyli jednak da się spieprzyć!).
Po zakończeniu strojenia (sami o tym decydujemy), sygnał wiodący nie powinien się zmieniać znacząco podczas pompowania. Nie będzie żadnego komunikatu.
proscan
Threshold ustawiam na granicy słyszalności ,podczas pompowania nie ma żadnych innych zakłóceń,co mnie niepokoi skrzynka z elektronikom była już wielokrotnie rozkręcana o czym świadczy stan śrubek
pozdrawiam
pozdrawiam
Chyba nic więcej nie dam rady powiedzieć.
Powodem może być:
- bardzo silna mineralizacja;
- obecność jakiegoś przedmiotu/minerału w pobliżu;
- złe strojenie do gruntu;
- wada wykrywacza
- wada sondy.
Proszę spróbować dociec, który z czynników jest winny temu zachowaniu.

proscan
Powodem może być:
- bardzo silna mineralizacja;
- obecność jakiegoś przedmiotu/minerału w pobliżu;
- złe strojenie do gruntu;
- wada wykrywacza
- wada sondy.
Proszę spróbować dociec, który z czynników jest winny temu zachowaniu.
proscan
Uchhh padł mi net
cewke wykluczam ,próbowalem na dwóch różnych
obydwie 100 % sprawne,zrobie jeszcze raz testy
choc wysoką mineralizacje wykluczam gdyż pola na których go testowałem znam jak swoje,pozostaje strojenie lub wada wykrywacza pomęczę jeszcze strojenie,ale co jeśli to będzie wada wykrywacza czy jest szansa serwisowania go u was ?
pozdrawiam
Rafi
cewke wykluczam ,próbowalem na dwóch różnych
obydwie 100 % sprawne,zrobie jeszcze raz testy
choc wysoką mineralizacje wykluczam gdyż pola na których go testowałem znam jak swoje,pozostaje strojenie lub wada wykrywacza pomęczę jeszcze strojenie,ale co jeśli to będzie wada wykrywacza czy jest szansa serwisowania go u was ?
pozdrawiam
Rafi
O gruncie można się sporo dowiedzieć w trybie Prospecting odczytując wartość GND.
Naprawić White'a u mnie zawsze można, ale bardzo niechętnie widzę u siebie wykrywacze sprawne.

proscan
Naprawić White'a u mnie zawsze można, ale bardzo niechętnie widzę u siebie wykrywacze sprawne.
proscan
Grunt ustawiany w różnych miejscach,efekt zawsze ten sam monetka na wierzchu jest czytana bez problemu nakryta grudą ziemi daje odczyty minusowe lub wcale ,po ustawieniu gruntu GND od 77-80
pozdrawiam
pozdrawiam
Witam
http://www.thesaurus.com.pl/forum/print ... 79b1e6859a
tutaj kolega opisywał dokladnie podobne objawy jak u mnie ,jego wykrywacz wylądował u was w serwisie,z tym że moja cewka jest stabilna
pozdrawiam
http://www.thesaurus.com.pl/forum/print ... 79b1e6859a
tutaj kolega opisywał dokladnie podobne objawy jak u mnie ,jego wykrywacz wylądował u was w serwisie,z tym że moja cewka jest stabilna
pozdrawiam
Mamy się zapisać do sekty theasurusa, żeby się dowiedzieć o co chodziło?
proscan
proscan