http://www.allegromat.pl/aukcja79892
Pierwsze wrażenie: zapomniano o czarnych klawiszach - fajne pianino by wtedy było.

Taki sposób stelaża stosowany był od dawna w Masterach tego samego producenta (nie wiem czy we wcześniejszych modelach też). Mastera miałem w rękach i nie zrobił na mnie wrażenia - strasznie delikatny ten teleskopowy stelaż mi się wydawał.ProScan pisze:Ciekawy i oryginalny design (trochę przypomina Deusa sposobem składania wysięgnika).
W specyfikacji nie doczytałem się co to za wyświetlacz ale wygląda mi na zwykły LCD 2x16znaków - jak dla mnie kiepsko czytelny (podobnie jak w Proximie/Argo).ProScan pisze: Co jest to warte - czas pokaże.
- nie rozumiem co to jestWzmocnienie sondy
Eee. Miały wsuwane środkowe rurki do środka uchwytu? Raczej nie...Taki sposób stelaża stosowany był od dawna w Masterach tego samego producenta
Tak było, dolna rurka wsuwała się w środkową a obie razem przechodziły przez wyfrezowaną dziurę w górnej rurce (na zagięciu zaraz nad elektroniką). Oczywiście powodowało to mocne osłabienie wytrzymałości mechanicznej bo na zagięciu była duża dziura i w tym miejscu łatwo można było złamać cały stelaż.ProScan pisze:Eee. Miały wsuwane środkowe rurki do środka uchwytu? Raczej nie...

""0" GRUNTUProScan pisze:Nie zauważyłem by wykrywacz miał strojenie do gruntu.
"WZMOCNIENIE SONDYKrisssK pisze: Wzmocnienie sondy - nie rozumiem co to jest
i dalej nie wiemy jakie sondy mamy w podstawowym wyposażeniu: 1 czy dwie.Sonda DD 29x21cm, sonda koncentryczna 23 cm