Witam,urwany żółty i pomarańczowy,rozkleiłem cewke i rozdłubałem troche poliuretanowej pianki w wyniku czego dostałem się do "gluta" z kablami, pisząć glut mam na myśli klej na gorąco którym to pokryta jest wiązka.Nie zgadza mi się trochę długość tych dwóch urwanych kabli,nie widzę także po nich żadnych pozostałości.Pytanie brzmi czy one w ogóle było z czymkolwiek połączone?
wydaje się że były,ponieważ od strony wtyku są zalutowane,nawet do tego samego pinu...
kabli jest 8
usterka objawia się znacznym spadkiem zasięgu i problemem z pinpointowaniem,co właściwie wydaje się być logiczne.
może ktoś dłubał w takowej cewce i wie gdzie szukać?? bądź jest w stanie narysować uzwojenia w cewce w rzucie od góry...
rutus ultra urwanu kabel przy cewce
Re: rutus ultra urwanu kabel przy cewce
Z tego co mi się gdzieś obiło o uszy, w sondzie Ultra jest jakiś wzmacniacz - to by tłumaczyło ilość przewodów w kablu.
Jeśli jest ich tam 8, to prawie na pewno część z nich nie była nigdy nigdzie podłączona.
Wtyczka ma 8 pinów? Bardzo wątpię.
Co do problemów z sondą i zasięgiem, to pewnie uległa rozstrojeniu.
To tyle tytułem moich domysłów.

proscan
Jeśli jest ich tam 8, to prawie na pewno część z nich nie była nigdy nigdzie podłączona.
Wtyczka ma 8 pinów? Bardzo wątpię.
Co do problemów z sondą i zasięgiem, to pewnie uległa rozstrojeniu.
To tyle tytułem moich domysłów.
proscan
Witam,
Podobno są 2 uzwojenia odbiorcze i NE5534...

Pozdrawiam
Taktyk
Podobno są 2 uzwojenia odbiorcze i NE5534...
Pozdrawiam
Taktyk
wtyczka ma 5 pinów a kabli jest 8
żółty,pomarańczowy i brązowy nie są używane. rzeczywiście,podczas usuwania pianki trafiłem na 2 elektrolity 100uf i 2 poliestrowe ,nie pamiętam już jakie być może jest tam wzmak, dalej nie dłubałem bo nie mam takiej potrzeby...dodłubałem się w końcu do płytki z lutem i tyle mi wystarczy. Problem tkwił rzeczywiście w zerwanych przewodach,natomiast przerwanych w izolacji 1,5-2cm od miejsca lutu...teraz tylko wrzucić nowy porządny kabel,sprawdzić i uszczelniać.
żółty,pomarańczowy i brązowy nie są używane. rzeczywiście,podczas usuwania pianki trafiłem na 2 elektrolity 100uf i 2 poliestrowe ,nie pamiętam już jakie być może jest tam wzmak, dalej nie dłubałem bo nie mam takiej potrzeby...dodłubałem się w końcu do płytki z lutem i tyle mi wystarczy. Problem tkwił rzeczywiście w zerwanych przewodach,natomiast przerwanych w izolacji 1,5-2cm od miejsca lutu...teraz tylko wrzucić nowy porządny kabel,sprawdzić i uszczelniać.